2024.07.18., csütörtök - FrigyesZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Megszépül a Keresztury VMK előtti tér

2017. január 16. hétfő, 19:27
Szerző: Antal Lívia Fotó: AL
Megújul a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ előtti tér és lépcsősor, ahogy a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok (korábbi nevén városi sportcsarnok) előtti tér is. Emellett utak, járdák, kerékpár- és bekötőutak épülnek Zalaegerszegen a következő két évben.

Minden hétre jut valami pozitív hír – kezdte beszámolóját az egyik helyszínen, a Keresztury VMK-nál tartott sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester, utalva a decemberi kormányhatározatra, mely 1,5 milliárd forint felhasználását teszi lehetővé a város számára. Megemlítette, hogy a korábban juttatott 2,7 milliárd forintból több útfejlesztést hajtottak végre 2016-ban, többek között körforgalmat építettek ki a botfai kereszteződésben, a nagypáli járműosztályozós csomópont kialakítása pedig hamarosan befejeződik. Mint fogalmazott, a város továbbszépülhet az újonnan megítélt összegből, melynek elköltését három részre osztották fel. A városi terek felújítása csomagban a Keresztury művelődési központ előtti tér és lépcsősor, valamint a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok előtti tér átépítését végzik el. A két beruházás együttes értéke 250 millió forint.

Több mint 30 helyszínen újulnak meg illetve épülnek utak, járdák, parkolók Zalaegerszegen

Szinte minden városrészt érint az arányos városfejlesztési csomag: Vorhotán járdát építenek, felújítják Bazitán a Toposházi utat, Páterdombon a Kinizsi utat, a Kertvárosban a Mátyás király utcát. Összesen húsz helyszínen fognak utakat, járdákat felújítani, csapadékvíz-elvezető árkokat, bekötőutat, parkolót építeni a városban. Minderre több mint 600 millió forintot fordítanak.

Az infrastrukturális fejlesztések harmadik csoportjában hét helyi cég megközelíthetőségét szolgáló kivitelezések valósulnak meg. Például kerékpárutat építenek a Berzsenyi úton a Ganzeg könnyebb elérése érdekében, míg a Zrínyi úton bővítik a Flex előtti parkolót. A 600 millió forintot meghaladó fejlesztést a város önkormányzata által korábban létrehozott Vállalkozói Alap beruházásaként hajtják végre, jelezte a polgármester.

Vigh László országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy 2017-ben jelentős fejlődés indul el a városban, mely során közintézmények, közterületek, utak, járdák létesülnek, valamint újulnak meg. Úgy vélekedett, a város megérdemli a kormányzati támogatást, mert jó munkát végzett a projektek előkészítésében.

Makovecz Tamás landorhegyi önkormányzati képviselő felidézte, hogy korábban a Gasparich úti óvoda, a közelmúltban pedig a landorhegyi óvoda újult meg. A folytatásban a Kispest utcai gyermekotthon, valamint a Landorhegyi Általános Iskola rekonstrukciója valósul meg. Mint mondta, nagyon sok lakossági észrevétel érkezett a Keresztury ÁMK rossz állapotú lépcsősora és tere miatt, ami most végre megszépülhet, és akadálymentessé is válhat az itt élők örömére.

A lista összeállításában fontos szempontként szerepelt, hogy ne csak közterületek újuljanak meg, hanem a városnak adót fizető helyi vállalatok számára is építsenek utat, járdát, buszfordulót tevékenységüket segítendően, fejtette ki Bali Zoltán, a gazdasági bizottság elnöke. Kiemelte az Avas- valamint a Vizsla-árok csapadékvíz-elvezetése bővítésének jelentőségét. A tavalyi júniusi nagy áradás ugyanis ezen a két helyszínen okozta a legnagyobb problémát.  

(A rövid hírek rovatban olvasható a teljes lista Hol lesznek út- és járdafejlesztések Zalaegerszegen? címmel)

MEGOSZTÁS

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK