2024.04.14., vasárnap - TiborZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Megújul a búslakpusztai lőtér

2022. október 28. péntek, 10:20
Szerző és fotó: Antal Lívia
Felújítják a zalaegerszegi búslakpusztai lőteret, amely képzések és nemzetközi versenyek helyszíneként is működik majd. A beruházás a Modern Városok Program keretében 210 millió forintból valósul meg 2023 májusára.

Skeet lövészet, képzések, nemzetközi versenyek

A város három sportlövész-egyesülete eddig is használta a lőteret, amelynek rekonstrukciója a Modern Városok Program Alsóerdőt érintő fejlesztéssorozat egyik elemeként valósul meg, mondta Balaicz Zoltán polgármester a helyszíni sajtóbejáráson. A beruházással egy olyan, nemzetközi akkreditációkkal rendelkező komplexum jön létre, amely alkalmas lesz a sportegyesületek edzéseire, versenyeire továbbá nemzetközi lövészversenyek rendezésére. Mindemellett a vadászkamara, az adóhatóság valamint a rendvédelmi szervek képzéseinek és vizsgáinak is helyt adhat, amelyek jelenleg más településeken zajlanak. A beruházás hozadékaként jelentős bevétele is származhat az önkormányzatnak, emelte ki a polgármester.

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője, miniszteri biztos megerősítve az elhangzottakat azt mondta, a lőtér a szabadidő- és a versenysport mellett a fegyveres erők kiképzőbázisa lehet, ugyanúgy, mint a járműipari tesztpálya.

A sajtótájékoztatón Szilasi Gábor településrészi önkormányzati képviselő, valamint Gecse Péter alpolgármester, a lőtérfejlesztési projekt felelőse is részt vett. Elhangzott, 137 négyzetméter alapterületű új épületet létesítenek, emellett bevezető utat parkolóval. Korábban csak a fegyverbelövés és a szituációs lövészet állt rendelkezésre. A rekonstrukciót követően skeet-lövészetre (korong- és agyaggalamb-lövészet) is lehetőség nyílik, amelyhez nyolc lőállást és kettő, kétszintes, faszerkezetű lőtornyot építenek. Az épületben tíz lőállást alakítanak ki a nemzetközi versenyekhez. Szabadidős tevékenységhez is igénybe lehet majd venni az új lőteret, amelynek kivitelezése a tervek szerint 2023 májusában fejeződik be. A Modern Városok Program Alsóerdőt érintő fejlesztéssorozatának következő projektje az új túraútvonalak kijelölése, amelyről a közeljövőben tart tájékoztatást a város vezetése.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK