2023.05.29., hétfő - MagdolnaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Megújul az alsóerdei kerékpárút egy szakasza

2021. május 10. hétfő, 08:30
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Akik az elmúlt napokban az alsóerdei kerékpárúton szerettek volna eljutni az Aranyoslapi forráshoz, az Azáleás völgybe, vagy az erdő egy másik pontjára, már szembesülhettek azzal, hogy az út egy szakasza lezárásra került.

Burkolat- és közvilágításfejlesztés a Kertvárostól a táborig

Az Alsóerdei Sport- és Élménypark fejlesztése keretében megújul ugyanis a kerékpárút Kertvárostól (nagyjából a hídtól) egészen a volt napközis tábor területéig tartó szakasza. A részletekről Gecse Péter alpolgármestert kérdeztük.

- Az alsóerdei projektnek az is egy fontos eleme, hogy megújuljon a kerékpárútnak az a része mely a kompelxumhoz vezet. Május 3-án el is kezdődött a Kertvárostól a volt napközis táborig tartó szakasz burkolatfelújítása. 1219 méter hosszú és 3 méter széles nyomvonalon – vagyis az út eredeti szélességében – kerül sor a rekonstrukcióra. Az érintett szakaszon ezzel párhuzamosan a közvilágítást is fejlesztik. Sőt, a következő hetekben kezdetét veszi a közúti kapcsolatok kivitelezése is. A tábor bejárata közelében egy olyan közlekedési csomópont épül, ami nagymértékben javítja a helyszín megközelíthetőségét; akár a közút, akár pedig a kerékpárút felől érkezünk majd a szabadidőközpontba – fogalmazott.

Az alpolgármester érdeklődésünkre elmondta: a kerékpárútfejlesztés előreláthatólag másfél hónapig tart, és az érintett szakaszt teljes szélességében lezárták a forgalom elől.

- Sajnos arra nincs lehetőség, hogy a munkálatok idejére valamilyen alternatív nyomvonalat jelöljünk ki a bicikliút mellett. Sőt, a kerékpárosok ezen a szakaszon az úttestet sem használhatják, mivel az utat fenntartó állami közútkezelő – közlekedésbiztonsági okokból – ehhez nem járult hozzá. Tudjuk, hogy a tavaszi-nyári időszakban nagy a kerékpáros- és a gyalogosforgalom az erdő felé, ám a lakosság megértését és türelmét kérjük, hiszen a kivitelezőknek is most van lehetőségük az útburkolati munkák elvégzésére.

A sportolni, túrázni vágyóknak azt javasolják, hogy a Jánka-hegy, vagy a Zrínyi út felől közelítsék meg a kedvelt alsóerdei kirándulóhelyeket, de a Kertvárosból az erdei utakon keresztül is el lehet jutni például az Aranyoslapi forráshoz.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK