2024.04.13., szombat - IdaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Megújulnak a szakrendelők

2023. március 10. péntek, 17:12
Szerző és fotó: Antal Lívia
Miközben zajlik a Zala Megyei Szent Rafael Kórház rendelőintézetének külső energetikai rekonstrukciója, egy másik projekt keretében belső felújítása is elkezdődött a járóbeteg-szakellátás helyiségeinek modernizálásával.

Külsőleg és belsőleg, 21. századivá válik a rendelőintézet

Balaicz Zoltán, dr. Gasztonyi Beáta és Vigh László a rendelőintézet egyik negyedik emeleti helyiségében

Az EFOP-pályázat keretében megvalósuló 284 millió forintos beruházás részleteiről projektindító sajtótájékoztatóján számoltak be. Dr. med. habil Gasztonyi Beáta PhD főigazgató elmondta, a földszinten a fizoterápiát és bőrgyógyászati szakrendelőt, az első emeleten az urológiát, a sebészetet és az ortopédiát, a második emeleten a belgyógyászatot és a gasztroenterológiát, a harmadik emeleten az aneszteziológiai szakambulanciát és az audiológiai labort érinti a rekonstrukció. Ezekben a helyiségekben kicserélik a mennyezeti lámpákat, a padozatot, glettelik és kifestik a falakat. Ezenfelül új bútorzatot és orvosi eszközöket szereznek be. A rendelőintézet valamennyi emeletén felújítják a vizesblokkokat, akadálymentes mosdókat alakítanak ki, ami eddig csak a földszinten volt elérhető a mozgáskorlátozott betegek számára. A vizesblokkok után várhatóan március 20-ától kezdik meg a szakrendelők felújítását, amelyeket ideiglenesen átköltöztetnek a betegellátást fenntartva. Melyiket, mikor és hova, arról a kórház honlapján és Facebook oldalán tájékoztatni fogják a lakosságot. A főigazgató kiemelte, a járóbeteg-szakellátás fejlesztésében ez a beruházás is meghatározó, amely reményeik szerint szeptember végére fejeződik be.

Nemzetstratégiai érdek az egészségügy fejlesztése, hiszen fontos, hogy aki megbetegszik, mielőbb felgyógyuljon, és munkába álljon, mondta Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos. A rendelőintézet belső rekonstrukciója ennek feltételeit teremti meg, korszerűbb körülményeket biztosítva az ellátáshoz a betegek és az orvosok számára.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere úgy vélekedett, hogy az idén 175 éves kórház történetébe a jubileumi év jelentős beruházásokkal írja be magát. A rendelőintézet nemcsak kívülről újulhat meg, hanem a szakrendelők felújításával és új eszközök beszerzésével belső tartalmában is, amelynek köszönhetően a minden szempontból meg fog felelni a 21. századi elvárásoknak.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a rendelőintézet külső és belső rekonstrukciójával mintegy 700 millió forintos fejlesztés valósul meg a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban. Ezt az összeget jócskán megemeli egy harmadik projekt, amelyben idén a diagnosztikai tömb energetikai felújítása is megtörténik.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK