2022.05.19., csütörtök - Ivó, MilánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Mozi nyílt Gyenesdiáson

2020. január 19. vasárnap, 13:22
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Zala megye és a Balaton régió legtöbb filmrajongót befogadni képes, pazar hangzást és kellemes klímát kínáló mozija nyitotta meg kapuit Gyenesdiáson. A legmodernebb digitális vetítőgép, RealD passzív szemüveges 3D rendszer, profi hangrendszer, vadonatúj spanyol mozis fotelsor, 16 méter széles óriás vetítővászon és popcorn büfé is várja a filmbarátokat.

Az avatóünnepségen Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere felidézte, hogy az kilencvenes évekig működött egy kisebb mozi a településen, ami később bezárt. A Keszthely határában lévő Liget Plázában két évtizeddel ezelőtt már terveztek ugyan egy filmszínházat, de az csak egy „betonszarkofág torzó” készültségi fokig épült meg, majd a cég felszámolás alá került. A tíz munkavállalót foglalkoztató filmszínház a vetítéseken kívül konferenciák, előadások megtartására is lehetőséget ad.

Az avatóünnepségen Iván László, a cég ügyvezető igazgatója bejelentette: A kéttermes, hiánypótló mozit a nyíregyházi Szabolcs Cinema Kft. 250 millió forintos beruházással hívta életre. A 300 személyes nagytermet és a másfél hónap múlva megnyíló 120 személyes kisebb termet a 2D-s és 3D-s filmekhez is alkalmas hang –és fény technikával szerelték fel, a hatvan centi széles székeik pedig a maximális kényelemről gondoskodnak. A Kisvárdán és Fehérgyarmaton is filmszínházakat üzemeltető tulajdonos elárulta, hogy minden hazai filmforgalmazóval korrekt szerződéses kapcsolatban vannak, így a fővárosi plázákkal egy időben lesznek láthatóak majd a legsikeresebb filmalkotások is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK