2024.04.22., hétfő - Csilla, NoémiZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Nyitnak a zalaegerszegi fürdők

2023. június 12. hétfő, 15:54
Szerző és fotó: Antal Lívia
A zalaegerszegi AquaCity vízicsúszda- és élménypark június 17-től fogadja a látogatóit, a gazdasági nehézségek ellenére a korábbi évekhez hasonló széles programkínálattal. Ugyanezen a napon a gébárti Tóstrand és a városi strandfürdő is kinyit. A zalaegerszegiek változatlanul érvényesíthetik Egerszeg Kártya kedvezményüket, hangzott el a vízi élményparkban tartott sajtótájékoztatón.

A háború és a következményeként jelentkező európai energiaválság miatt az év elejéig még kérdéses volt, hogy egyáltalán kinyithat-e az Aquacity. A fürdő üzemeltetése ugyanis nagyon sokba kerül. Végül a helyzet úgy alakult, hogy viszonylag takarékosan működve, de nyitva tarthat nyitva a lakók és a turisták számára az AquaCity, amelynek felújítására 30,4 millió forintot költöttek, mondta Balaicz Zoltán polgármester. Mint fogalmazott, ebben szerepet játszott a város költségvetésének kedvező alakulása, a befolyó nagyobb helyi iparűzési adótételek és a csökkenő energiaárak. Így mindhárom létesítmény, az AquaCity, a városi strand, és a már újra az önkormányzat kezelésében lévő gébárti Tóstrand is kinyithat, június 17-én szombaton.

Az AquaCity vízicsúszda- és élménypark az előző évekhez hasonlóan több, már ismert és közkedvelt programmal várja a látogatókat, jelezte Bánhegyi Péter, a Zalaegerszegi Létesítmény-fenntartó Kft. ügyvezetője. Három alkalommal rendeznek strandröplabda-bajnokságot, első fordulóját a nyitás napján, amit két forduló követ júliusban és augusztusban. A tematikus napok közül a retró napot július 15-én, a Borsodi napot július 21-én, a családi napot pedig július 29-én tartják. A jótékonysági nap az önkormányzat szervezésében augusztus 12-én lesz. A családokat segítve idén is indítanak nyári napközis táborokat. Június 26-a és augusztus 18-a között hétfőtől péntekig nyolc turnusban várják az alsó tagozatos gyerekeket napi háromszori étkezéssel és kézműves foglalkozásokkal a fürdőzés mellett. A hagyományos programok sorában a strandkönyvtár is kinyit.

Mindjárt a nyitási napon, június 17-én, és attól kezdve minden szombaton 11 és 18 óra között, jelezte Tóth Renáta, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója. Kiemelte, még több kikölcsönözhető könyvvel, könyv- és magazinbörzével készülnek, és ingyenes beiratkozási lehetőséget is biztosítanak. A tematikus napokhoz kapcsolódóan a retró napon régi társasjátékokkal lehet majd játszani, családi napon pedig különleges kézműves foglalkozásokon vehetnek részt a gyerekek. A nyári táborok ideje alatt, az olvasás népszerűsítése érdekében, minden szerda délután játékos és interaktív könyvtárismertető foglalkozásokat tartanak a gyerekek számára.

A sajtótájékoztatón Vigh László országgyűlési képviselő azt emelte ki, hogy a város vezetése jól gazdálkodik a pénzzel és a rábízott vagyonnal. Ennek eredménye, hogy az AquaCity ki tud nyitni.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK