2023.03.31., péntek - ÁrpádZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Parkolóbérlet-vásárlás online

2020. január 29. szerda, 18:27
Szerző és fotó: Antal Lívia
Rendszámra szóló parkolóbérletek elektronikus értékesítését vezette be a zalaegerszegi Városgazdálkodási Kft. a gyorsabb és egyszerűbb kiszolgálás érdekében. Az online bérletvásárlási rendszert közel fél éves tesztelés után tavaly december 20-án állították éles üzembe. A fejlesztésről sajtótájékoztatón számoltak be a Városi Ügyfélszolgálati Irodában.

A Városgazdálkodási Kft. applikációt fejlesztett ki

Gecse Péter alpolgármester kiemelte, városüzemeltetés tekintetében nagyon fontosnak tartják, hogy a cégek és az önkormányzat egyaránt alkalmazzon innovatív megoldásokat. Példaként említette, az önkormányzat EcoSmartCities projektet, amely során két helyszínen telepítettek okos kukákat a városban. Ide sorolta továbbá az igényvezérelt buszos személyszállítás bevezetését, amelyről webes felületen tájékozódhatnak az érdeklődők. Jelezte, hogy a TOP-program is lehetővé tesz olyan fejlesztéseket, amelyek okos technológiákkal biztosítják majd a fenntartható városüzemeltetést. A Városgazdálkodási Kft. online parkolóbérlet-vásárlási rendszere is ide sorolható, amellyel ismét egy innovatív fejlesztést valósított meg, hangsúlyozta.

Horváth István, a Városgazdálkodási Kft. ügyvezető igazgatója azzal kezdte, hogy 2015-ben nyílt meg a Városi Ügyfélszolgálati Iroda, ahol a parkolással kapcsolatos ügyintézés is történik. A városban a díjfizetős parkolók száma a 183 férőhelyes parkolóházzal együtt összesen 3150, amit 74 parkolójegy-automata „szolgál ki”. Évente 12500 darab parkolóbérletet értékesítenek az ügyfélszolgálati irodában. Ebből 9000 piaci alapú, közel 2500 a lakossági, amit a fizetős parkolókkal érintett lakóházakban élők vehetnek igénybe nagyon kedvezményes áron, a rendelet alapján. A szintén kedvezményes árú intézményi parkolóbérletek éves eladott száma pedig meghaladja a 700-at. Ezek rendszámhoz köthető illetve rendszám nélküli parkolóbérletek. Mint fogalmazott, a számokból az elvégzendő munka mennyisége is kitűnik, ezért folyamatosan dolgoznak újszerű, ügyfélbarát és költségkímélőbb megoldásokon.

Kiemelte, hogy az országban elsők között fejlesztették ki saját költségen az online bérletvásárlási rendszert, melynek tesztelését közel fél éven keresztül végezték. A sikeres tesztüzem után december 20-án állították élesbe a kor követelményeinek megfelelő rendszert. Egyelőre csak a piaci alapú bérleteket lehet megvásárolni elektronikusan. A lakossági és az intézményi jelenleg fejlesztés alatt áll, mert ehhez rengeteg adatot kell felvinni. Az online bérletvásárlási rendszert azért hozták létre, hogy megkíméljék a vásárlókat a sorban állástól, a várakozástól. Főleg az év elején, amikor a legnagyobb forgalmat teszi ki a bérletvásárlás az ügyfélszolgálati irodában. Eddig mintegy 400-an vásároltak piaci alapú bérletet. A kényelmes, egyszerű és biztonságos szolgáltatás a www.vgkft.hu honlapon, az online bérletértékesítés fül alatt érhető el online fizetéssel, ami minden típusú bankkártyát támogat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK