2024.04.22., hétfő - Csilla, NoémiZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Organikus pavilon szezonális kávézóval

2022. szeptember 26. hétfő, 18:42
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Vendéglátó pavilon avatásával fejeződött be a Vizslapark rekonstrukciója. A belváros legnagyobb zöldfelületének fejlesztése 2017-ben indult, és több ütemben valósult meg.

Befejeződött a Vizslapark fejlesztése

A mosdóként, pelenkázóként és kávézóként szolgáló pavilon avatásán – mely a fejlesztés projektzárója is volt egyúttal – Balaicz Zoltán polgármester elmondta: öt éven át formálódott a park, összesen 288 millió forint ráfordítással. Az összeg egy TOP-pályázatnak köszönhetően állt a város rendelkezésére. A rekonstrukcióval az volt a cél, hogy az 1969-ben nyílt Ifjúsági-, majd Vizslapark egy többfunkciós, modern zöldfelületté változzon.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos hozzátette: nyolc éve álmodták meg, hogy élhetővé és fenntarthatóvá teszik a város parkjait, ligeteit. Azóta megújult a Gébárti-tó, a 3 hektáros alsóerdei volt napközis tábor, a 8 hektáros Vizslapark, de új zöld szigetek is létesültek városszerte. Azt szeretnék, hogy ezekben a megújult parkokban a kisgyermekes családok éppúgy találjanak maguknak elfoglaltságot, mint azok, aki sportolni, vagy pihenni vágynak.

Bali Zoltán alpolgármester, önkormányzati képviselő, és a vizslaparki fejlesztés projektfelelőse felidézte az öt éven át tartó rekonstrukció egyes elemeit. Mint mondta, 2017-ben egy lakossági fórumot rendeztek az Ady-iskolában, ahol a környéken élők elmondhatták, hogy milyen Vizslaparkot szeretnének. Az azóta eltelt öt évben teljesen új funkciókat kapott a park. Sor került a közművek átépítésére, megújultak a játszóterek, sportpályák és kutyafuttató is létesült. Teljesen új járdák, ösvények, pihenőpadok várják a látogatókat. De 176 fát és új virágágyásokat is telepítettek. Felújították a Fiatalok szobrát, kicserélték a Címerház tetőszerkezetét, a Platán sor felőli bejáratnál pedig felavatták Szabolcs Péter Pajtások című alkotását. A projekt utolsó fejezeteként új közvilágítás és kamerarendszer, valamint egy impozáns vendéglátó pavilon is került a parkba. Utóbbi a „Kisvizsla” melletti játszótérre.

A pavilonnal kapcsolatban elhangzott: akadálymentes mosdó, pelenkázó, valamint szezonális működésű kávézó/fagyizó várja majd a vendégeket. Az építményt a fővárosi Hello Wood cég készítette, akik környezetbe illő, organikus formát álmodtak a parkba.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK