2023.01.28., szombat - Károly, KarolaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Pajta- és útavatás Csonkahegyháton

2020. július 20. hétfő, 17:40
Szerző és fotó: Antal Lívia
Csonkhegyháton felújították a Ján-hegy gerincén illetve alján vezető két zártkerti utat. A hegy kapujánál álló, tavasszal viharkárt szenvedett közösségi pajtát is újjáépítették. A két beruházást a hagyományos Mária Magdolna búcsú keretében adtak át a hét végén. A rendezvényt a környékbeli települések polgármesterei is megtisztelték jelenlétükkel.

Görbe László katolikus plébános celebrálta a búcsúi szentmisét

Az ünnepség szentmisével vette kezdetét, melyen Görbe László katolikus plébános Mária Magdolna tanításai alapján a hit fontosságát emelte ki.

Kustán Gyula polgármester elmondta, hogy az önkormányzat 9,1 millió forintot nyert a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. által koordinált zártkerti pályázati programon. A száz százalékos támogatottságú pályázat ugyan utófinanszírozott, de az elnyert összegből 6,8 millió forintot megkaptak előlegként. A Zalaroad Kft. által végzett kivitelezés kezdete a koronavírus-járvány megjelenésére esett. Emiatt eleinte kétségesnek tűnt, hogy a felújításhoz szükséges bazaltot a bányák bezárása miatt le tudják szállítani. A munka a nehézségek ellenére elindult és a kiírt határidőre be is fejeződött, mindenki megelégedésére. A felújítást követő beszámolóban 7,4 millió forintot számoltak el, így az önkormányzat jogosult még 582 ezer forint lehívására. A bazaltfedést kapott két ján-hegyi zártkerti út a hegyi ingatlanok mellett az önkormányzat gyümölcsösének könnyebb megközelítését is lehetővé teszi.

A polgármester felidézte, hogy egy kora tavaszi szélvihar a közösségi pajta három különálló épületrészéből kettőt teljesen összedöntött, mindenki döbbenetére. A tárgyalásokat követően a kemencével és aszalóval is rendelkező fedett rendezvényteret a kivitelezést végző Útplan Kft. újjáépítette. Mindhárom tetőszerkezetet 3-4 köbméter plusz faanyag beépítésével jelentősen megerősítette, természetesen ellenszolgáltatás nélkül.

Fonyadt Róbert, Milejszeg polgármestere,  Táncosné Batha Tímea, Pálfiszeg polgármestere, Vigh László, Kustán Gyula és Péczeli Zoltán műszaki ellenőr

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos Csonkahegyhát szép táji környezetére, valamint megvalósult beruházásokra utalva azt hangsúlyozta, hogy az épített és a természeti környezetért hálásnak kell lenni. Értékelni kell azt a csodát is, ami emberi kapcsolataink, családjaink révén vesz körül bennünket. Egy település az ott élők hitéből válik olyanná, ahol jó élni, dolgozni, és ahol jó gyermeket nevelni, tette hozzá.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK