2023.09.28., csütörtök - VencelZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Szennyvízcsatorna-rekonstrukció több utcában

2023. március 11. szombat, 18:31
Szerző és fotó: Antal Lívia
Zalaegerszegen a Jókai Mór és az Arany János utcák találkozásánál több ütemben zajlik a szennyvízcsatorna rekonstrukciója, ami a Mikes, a Dózsa György utcai valamint a Platán sori lakóépületeket is érinti.

A zavartalan üzemeltetés érdekében

Arnhoffer András, Balaicz Zoltán és Bali Zoltán

A bruttó 231 millió forintos beruházás Zalaegerszeg közigazgatási területén ivóvízhálózatok és szennyvízhálózatok hatékonyságnövelő fejlesztése KEHOP-projekt keretében valósul meg. Balaicz Zoltán polgármester elmondta, az önkormányzat 1,7 milliárd forinttal támogatott pályázatában 28 helyszínen történnek rekonstrukciók, ezek egyike a Jókai és az Arany János utcák által határolt terület. Kiemelte, a modern, 21. századi víziközmű szolgáltatási feltételeinek megteremtése stratégiai célja a városnak. Ezt a projektet megelőzően is dolgoztak ezen, hiszen az elmúlt 15 évben 50 milliárd forintot fordítottak az elavult ivóvíz- és szennyvízhálózatok valamint csapadékcsatornák felújítására.

Bali Zoltán alpolgármester felidézte, hogy a Mikes Kelemen utcától az Arany János utcáig az önkormányzat saját forrásból újította fel a szennyvízrendszert három évvel ezelőtt. Tavaly a Mikes Kelemen utca 6-8. szám előtt korszerűsítették a szennyvíz- és csapadékelvezetési rendszert, valamint a társasházakhoz vezető utat illetve a járdát a Kovács Károly Városépítő Programból finanszírozva. Mint mondta, a következő ütemek megvalósítására a KEHOP által támogatott projektben kerül sor. A költségek 70 százaléka uniós forrás, míg 30 százaléka önkormányzati önerő. Jelentős beruházásról van szó, hiszen közel 1,5 kilométeren építenek ki új szennyvíz-gerincvezetéket, és létesítenek számos új bekötést és tisztítóaknát. Kiemelte, a kivitelezés illetve a konszolidációs időszak letelte után teljes mértékben helyreállítják a járdát és az úttestet, a Kovács Károly Városépítő Programból biztosítva a költségeket.

A kivitelező az Észak-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. Arnhoffer András, a vállalat elnök-vezérigazgatója arról beszélt, hogy folyamatos a közművek rekonstrukciója a városban.  Ezt, mint ezen a helyszínen is, az 50-60 éves, elöregedett vezetékek cseréje teszi szükségessé. Számtalanszor kellett ide is kivonulni a dugulások elhárítása miatt. A szennyvízcsatorna-hálózat újjáépítésével zavartalanná válik az üzemeltetés, amelynek előnyeit a lakosság is élvezi majd.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK