2024.05.28., kedd - Emil, CsanádZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Szeptember 25-től kétirányúvá válik a Kosztolányi út egy szakasza!

2023. szeptember 12. kedd, 16:10
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Szeptember 25-én reggel 8 órakor indul a kétirányú forgalom a zalaegerszegi Kosztolányi utcában, egyelőre a Balatoni út – Béke ligeti csomópont közötti szakaszon. A részletekről Bali Zoltán alpolgármester tájékoztatott a helyszínen.

Új lámpás csomópontok és forgalmi rend

Mint mondta, hamarosan lezárul a Kosztolányi utca felújításának első üteme, így szeptember 25-én megindulhat a kétirányú forgalom. A Béke ligeti út és a Hunyadi utca között viszont még nem lehet ezt követően sem mindkét irányban közlekedni, mert ahhoz a kórház előtti szakasz és a Zrínyi utca felújítása is szükséges, amit a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel közösen végez város. Ez a rekonstrukció a projekt második üteme lesz.

A lakosság figyelmét több fórumon is felhívják a változásokra

A Béke ligeti út és a Balatoni út között viszont szeptember 25-én elindulhat a kétirányú forgalom. Ennek részleteiről és az új csomópontokról Szak Tibor az út- és közműépítési csoport vezetője adott tájékoztatást. Elhangzott: északról, vagyis a Balatoni útról és a Kazinczy térről, valamint a Batthyány utcából be lehet majd hajtani a Kosztolányi utcába. A Berzsenyi utcai kereszteződésénél egy új lámpás csomópont létesült, ahonnan balra is és jobbra is be lehet majd kanyarodni a Kosztolányi utcába. Szembe, a parkolóház felől szintén mindkét irányba lehet fordulni, és egyenesen is tovább lehet menni a Berzsenyi út felé.

Szak Tibor és Bali Zoltán a Béke-ligeti csomópontnál

A színház körül már most megváltozott (megcserélődött) a forgalmi rend, amit remélhetően hamarosan megszoknak a közlekedők. A Petőfi utcai csomóponttal kapcsolatban a csoportvezető arra hívta fel a figyelmet, hogy a kereszteződésben mindkét irányból tilos lesz balra kanyarodni a Kosztolányi utcára; csak egyenesen és jobbra lehet közlekedni.

A Béke ligeti utcánál ér véget a kétirányú forgalom, ahová egy fizikai akadályt is kihelyeznek, jelezve, hogy az észak felől érkezőknek kötelező lefordulni a liget felé (vagyis a Páterdomb irányába).

Bali Zoltán hozzátette: a szeptember 25-ét megelőző három napban (vagyis szeptember 22-24 között) teljes útzár lesz a Kosztolányi utcában, mert ekkor végzik el a szakemberek az utolsó felfestéseket, valamint a táblák, forgalmi lámpák beállítását. A hétvégén csak a buszok és a kéklámpás járművek közlekedhetnek az érintett szakaszon, és a gyalogos átkelés is biztosított lesz. 

A lakosság figyelmét több fórumon is felhívják a változásokra.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK