2022.10.04., kedd - FerencZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Színező könyv minden korosztálynak

2016. szeptember 28. szerda, 20:17
Szerző: V.Zs.
A manapság divatos színező könyvek mellett egy újfajta, szépen rajzolt kiadványt készített a zalaegerszegi Tourinform Iroda és Tóth Norbert grafikus, az Ady iskola művésztanára.

Különlegessége, hogy jellegzetes képeken (rajzokon) mutatja be a város legfontosabb látnivalóit. Olyan nevezetességek, témák szerepelnek a Színező könyvben, amely elsősorban a turizmusra felfűzve erősíti a Zalaegerszeghez való kötődést. Erről beszélt a kiadvány bemutatóján Balaicz Zoltán polgármester, hozzátéve: a várost közelebb hozza nem csak a zalaegerszegiekhez, de az idelátogató turisták számára is hasznos lehet. Játékos, ugyanakkor ismeretterjesztő is a kiskönyv és újszerűsége illeszkedik a megújult turisztikai koncepcióhoz.

A polgármester szólt a Tourinform Iroda munkájáról, a marketing új elemeiről, mint például a városi séták a Zalaegerszeg titkai című kiadvány alapján, és a város új turisztikai honlapját is pozitívként említette. Mint mondta, fontosnak tartja az online marketing erősítését és bejelentette, hogy jövőre, a város első írásos említésének 770 éves évfordulójára egy kibővített Zalaegerszeg titkai kiadvány jelenik majd meg „újabb titkokkal”.

A sajtótájékoztatón elhangzott, 2015-ben 2014-hez viszonyítva a vendégek száma a kereskedelmi és magánszálláshelyeken 14 százalékkal nőtt, míg a vendégéjszakák száma közel húsz százalékkal emelkedett.

Pereszteginé Szabó Júlia a Tourinform vezetője megemlékezett a Turizmus Világnapjáról, amelyhez az iroda a Zalaegerszeg Turizmusért Egyesülettel közösen csatlakozott. Az idei évben a világnap témájának az akadálymentes turizmust nevezték meg. Ezért a zalaegerszegiek júniusban kifejezetten mozgáskorlátozottak részére szerveztek belvárosi sétát.

Tóth Norbert elmondta: megtisztelő volt a felkérés és nagy örömmel vállalta a kiadvány elkészítését. Hozzátette: csapatmunka volt, a rajzok elkészítésében közreműködött még Gombos Zsófia és Pál Katja. A könyv alapötlete pedig Köcse Henriettől, a Tourinform Iroda marketing referensétől származik, aki szerint kedvelt foglalatosság manapság a színezés gyerekek és felnőttek körében egyaránt.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK