2022.01.18., kedd - PiroskaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Születésnapi térkép a Balatonról

2019. február 21. csütörtök, 16:45
szerző: Horányi Árpád; Fotó: H.Á.
Ezelőtt 24 esztendővel, 1995. január 22-én alakult meg a Nők a Balatonért Egyesület (NABE). A civil hölgyközösség - ifjúságát megőrizve - a negyedszázados jubileumot megelőző évfordulót ünnepli idén.

Maradandó emléket állítanak e születésnapnak, fotós térkép elkészítésével. Céljuk: fényképesen dokumentálni, hogy 2019 január 22-én milyen volt a Balaton. Működési területükön fényképezőgéppel, vagy fotós kísérettel indultak útnak a NABE képviselői, köztük a keszthelyi székhelyű zalai csoport, s készítettek felvételek a tó és településeinek jellegzetes pontjairól.

A keszthelyi Balaton-part 2019. január 22-én délelőtt

A közösség létrejöttének, tevékenységének motivációja az a női szerepvállalás, ami az élet minden területén nélkülözhetetlen. A parti települések zömmel férfi polgármesterei 1994. év végén tartottak kötetlen ismerkedő összejövetelt feleségeikkel együtt, s a Balatonnal kapcsolatos problémás ügyek megvitatásában hallatták szavukat a hölgyek is. A segítés lehetőségeinek meglátása adott inspirációt arra, hogy a nők fogjanak össze, s képviselettel legyenek jelen a Balatonnak kapcsolatos szerteágazó ügyekben. Munkájuk immáron emberöltőnyi ideje alatt átöleli a tópartot, 20 csoportjuk működik, köztük a zalai part településeit összefogó közösség, Vetőné Zeke Erzsébet elnökletéve.

A NABE a 24. születésnapján készült felvételekből alkotott térképpel mutatja be, hogy ekkor hol, milyen körülmény, történelmi jellegzetesség vagy újdonság ragadt meg éppen a figyelmüket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK