2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Útfelújítás a Berzsenyi utcában

2023. szeptember 11. hétfő, 14:03
Szerző és fotó: Antal Lívia
A kiemelt szegélyek cseréjével kezdődött meg a munka a Berzsenyi Dániel utcában, amelynek útburkolatát a Kovács Károly tér és a Bíró Márton úti körforgalom közötti szakaszán állítják helyre október végére. A rekonstrukcióra bruttó 62,4 millió forintot költ Zalaegerszeg önkormányzata a Kovács Károly Városépítő Programból.

Két jelentős forgalmi csomópont között állítják helyre

Böjte Sándor Zsolt és Szak Tibor

A belváros keleti részében fekvő Berzsenyi Dániel utcában nagy gépjárműforgalom. Sokan laknak itt, és sokan közlekednek erre a buszpályaudvart és a bevásárlóközpontokat megközelítve. A sajtótájékoztatón Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő adott képet az utcáról, amelynek, mint mondta, több járdaszakaszát felújítottak korábban és fásítottak is. A mostani beruházásban is lesz járdafelújítás a Pázmány Péter utca és a Bíró Márton úti körfogalom között. A legfőbb feladat azonban az elhasználódott, közműnyomvonalakkal szabdalt burkolat teljes körű helyreállítása, amely kapcsolódik a Kosztolányi Dezső utca kétirányúsítását szolgáló projekthez.

Ez már szemmel jól látható, hiszen már elhelyezték a közlekedési jelzőlámpákat a Berzsenyi és a Kosztolányi Dezső utcák csomópontjában. A munkálatok során a Berzsenyi utca első 50 méterét teljes szélességben átépítik. Az utca burkolatát további 205 méter hosszúságban állítják helyre a Berzsenyi, a Stadion és Bíró Márton utcák találkozásán lévő körforgalomig. Hét méter szélességben kiegyenlítő és kopóréteg ráhúzásával leaszfaltozzák azt. A csapadékvíz elvezetése érdekében a régi víznyelőket átépítik, a meglévő aknákra új víznyelő rácsokat tesznek. A kopott és süllyedezett kiemelt szegélyt 330 méter hosszúságban cserélik újra, mondta el a kivitelezés részleteiről Szak Tibor, a polgármesteri hivatal út- és közműépítési csoportvezetője.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK