2022.05.19., csütörtök - Ivó, MilánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Útfelújítás Alsópáhokon és Keszthelyen

2018. szeptember 13. csütörtök, 18:04
Szerző és fotó: Nemes Norbert
A Magyar Közút beruházásában megújult Alsópáhok főútja mintegy 1100 méteren, valamint egy 2,7 km hosszúságú útszakasz burkolata Keszthely kertvárosi településrészén az úgynevezett „százmilliárdos program” keretében.

A keszthelyi elkerülő út Hévízi úti körforgalmától az egészen a Bikedi sorig kapott kétrétegű burkolatot a Hévízi út és a Napfény sor a közelmúltban. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Zala Megyei Igazgatóságához tartozó szakaszon mintegy háromszázhatvanmillió forint bekerülési költség ráfordításával sikerült elvégezni a rendkívül forgalmas út, régóta áhított rekonstrukcióját. A megyei úthálózatnak a Hévízi út az egyik legnagyobb közúti forgalommal terhelt összekötő útján sokezren közlekednek naponta.

Mintegy 1100 méteren kapott új aszfaltréteget és mart aszfaltos padkaréteget Alsópáhok mostanra kíméletlenül rossz állapotba került főútja is, ahol utoljára két évtizeddel ezelőtt volt felújítás. E beruházást is a Magyar Közút szakemberei végezték közel 850 tonna aszfalt öt centiméter magasságban történő szétterítésével. A 75-ös főközlekedési út Csali-kanyarnál lévő csomópontjától egészen a posta épületéig sikerült megújítani a burkolatot. Az időszerű rekonstrukciót az útállapot egyértelműen szükségessé tette, mert a sok hámlás több helyen zajos és balesetveszélyes volt, így a kátyúzásoknak már csak kevés értelme volt.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK