2024.05.20., hétfő - Bernát, FelíciaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Útrekonstrukció a Gesztenyési utcában

2023. augusztus 08. kedd, 15:11
Szerző és fotó: Antal Lívia
A Gesztenyési utca burkolat-felújítási munkáit a Kovács Károly Városépítő Program keretéből bruttó 108,7 millió forintból finanszírozta Zalaegerszeg önkormányzata.

Balaicz Zoltán és Gecse Péter

A nagy ívű infrastrukturális beruházások mellett a lakóközösségek igényeinek teljesítése is fontos, amely alapvető tényezője az arányos városfejlesztésnek, hangsúlyozta Balaicz Zoltán polgármester. Mint mondta, ilyen kérés teljesült a botfai városrészben a Gesztenyési utca burkolatának felújításával, amelyre az itt élők, az erre közlekedők régóta vártak.

A lakóút funkciót ellátó, és a Karácsony-hegy irányába jelentős átmenő forgalommal érintett útszakasz felújítását annak repedezettsége, süllyedése indokolta, mondta Gecse Péter alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője. A Gesztenyési utca 27. számú ingatlantól a lakott terület határáig, mintegy 600 méter hosszban erősítették meg a burkolatot hideg remix technológiával, amit kopó- és kötőréteg beépítésével aszfaltoztak le. A kapubejárókat helyreállították és leaszfaltozták, ahogy a lakott terület határától a külterületi ingatlanokhoz vezető meredek szakaszt, 72 méter hosszúságban. A szennyvízcsatorna-hálózaton hét bekötést cseréltek. A csapadékvizek elvezetése érdekében a nyílt vízelvezető árkokat kitisztították. Az útburkolaton keletkező vizek árokba vezetése érdekében nyolc beton surrantót építettek be. A Kovács Károly Városépítő Programból finanszírozták az útszakasz helyreállítását, amely a közlekedésbiztonság javítását is szolgálja.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK