2024.04.16., kedd - CsongorZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Díjat nyert a Múzeumok éjszakáját szervező csapat

2018. augusztus 07. kedd, 14:52
Szerző: -pet-; Fotó: pP (archív)
A Göcseji Múzeum csapata nyerte meg a Múzeumok Éjszakája rendezvényszervezőinek kiírt KREA-K-TÍV országos pályázatot - tájékoztatta az örömhírről lapunkat Szényi Krisztina, a múzeum kommunikációs munkatársa. Az EMMI és a Turisztikai ügynökség által kiírt országos versenyre minden olyan intézmény - illetve annak maximum hatfős csapata - jelentkezhetett, aki június 23-ára programot szervezett a Múzeumok éjszakája rendezvény alkalmából.

Mint ismert a Göcseji Múzeum idén az intézmény felújítása miatt „Mindent szabad, amit máskor soha” címmel hirdette meg az eseményt, melynek érdekességét az adta, hogy az átalakítás előtt álló, üres múzeumi tereket töltötték meg élettel és különféle produkciókkal. Többek között slam poetry est, graffitizés, divatbemutató és koncertek is színesítették a kínálatot. A szakmai zsűri épp azt értékelte, hogy nem megszokott volt a program.

Elismerés a Göcseji Múzeum munkatársainak

A hagyományos programok mellett graffitizésre is lehetőség nyílt a Múzeumok éjszakáján - az ötletet a zsűri is díjazta

Mint azt a múzeumhoz eljuttatott értesítőjükben is írták: a Múzeumok Éjszakája a múzeumi szakma egyik legkreatívabb és leginkább előremutató ötletbörzéjévé, inspiráló szakmai forrásává nőtte ki magát az elmúlt években. A sikerhez tehát nélkülözhetetlenek a jó és meglepő ötletek, amik megmozgatják, inspirálják a látogatókat. Mindehhez pedig csapatmunkára van szükség.

A pályázatot idén első alkalommal hirdették meg. A kiíróknak kifejezetten az volt a céljuk, hogy a közgyűjtemények kreatív programszervezőit  díjazzák. A szakmai zsűri számos pályamű közül a Göcseji Múzeum csapatát, illetve idei június 23-i programkínálatát jutalmazta.
A múzeumi csapat az egyik hotel jóvoltából egy hétvégi üdülést nyert.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK