2024.04.26., péntek - ErvinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Egerszeg Fesztivál és más programok

2023. június 06. kedd, 19:32
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Az Egerszeg Fesztiválról, a Bábszínházi Világtalálkozóról és a Kvártélyház Nyár programjairól tartottak összevont sajtótájékoztatót a szervezők kedden a városházán. A június 16-17-18-i hétvége bővelkedik majd programokban, június 11-től augusztus 21-ig pedig a kvártélyházi szabadtéri színház is várja a közönséget.

  Bábszínház az utcán, színház a Kvártélyházban

Balaicz Zoltán polgármester kiemelte: az előzetes elképzelésekkel ellentétben mégis lesz Egerszeg Fesztivál, bár takarékon. Az energiaválság miatt sokáig úgy nézett ki, hogy egyáltalán nem rendezik meg a programot, ám egyéb szponzorok bevonásával, külső forrásokból és önkormányzati támogatással mégis megvalósul a rendezvény, de szerényebben mint korábban.

A fesztivál része – sőt afféle alapja – lesz a 10. Színházi Olimpia keretein belül zajló Bábszínházi Világtalálkozó, mely már az előző hétvégéken is színes programokkal szolgált a Dísz téren. Az utolsó és egyben legbővebb hétvége (június 16-17-18) eseményeit Szűcs István, a Griff Bábszínház igazgatója ismertette. A találkozó nemzetközi lesz és körülbelül negyven utcaszínházi programra számíthat a közönség. Artisták, cirkuszi bábosok, gólyalábasok, varieté, paravános bábelőadás egyaránt lesz, de mechanikus játszótér is várja a közönséget a belváros főterén. Nem kizárólag gyerekprodukciók ezek, minden korosztályra számítanak - hangzott el.

Tompa Gábor a Kvártélyház Kft. ügyvezetője a nyári színházi évadról és az Egerszeg Fesztivál programjairól számolt be. A fesztivál felvezetéseképpen június 11-18 között rendezik meg immár 10. alkalommal a ZA-KO (Zalaegerszegi Kortárs) Művészeti Fesztivált. A színházi program ismét különleges csemegékkel szolgál, idén főleg zenés előadásokat, dalos, verses, improvizatív esteket láthat a közönség.

Kósa Ruben, Tompa Gábor, Balaicz Zoltán, Szűcs István, Zimborás Béla

A Kvártélyház Nyár pedig június 21-én indul a Meseautóval. Az idei repertoáron ezenkívül A Pál utcai fiúkat, az Ájlávjú musicalt és a Zalai Táncegyüttes műsorát láthatják a nézők. Utóbbi vezetője, Kósa Ruben elmondta: már évek óta együtt dolgoznak a színházzal és öröm számukra, hogy újabb és újabb közös produkciók születhetnek.

Ami az Egerszeg Fesztivált illeti: a Széchenyi téren és a Dísz téren is lesz színpad, ahol a három nap alatt több koncertre kerül sor. Fellép többek között a Vad Fruttik, az Ocho Macho, a ManGoRise és a Paso. Emellett számos kísérőprogram, valamit bor- és gasztroutca színesíti a kavalkádot.

A fesztivál részeként a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala vármegyei Kirendeltségének fejlesztőfoglalkozásain résztvevő gondozottak kézműves alkotásait is megtekintheti és megvásárolhatja a közönség – erről Zimborás Béla igazgató tájékoztatott.

A részletes programok a Kvártélyház és a Griff Bábszínház honlapján és Facebook oldalán érhetők el.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK