2024.04.27., szombat - ZitaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Évadnyitó mikrobuszokkal

2019. szeptember 03. kedd, 18:50
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Új mikrobuszok átadásával vette kezdetét a 2019/2020-as színházi évad. A Hevesi Sándor Színház előtti téren mind a zalaegerszegi teátrum, mind pedig a Griff Bábszínház egy-egy nyolc személyes kisbuszt kapott használatra.

Az autók Balaicz Zoltán polgármester közreműködésével, és egy helyi vállalkozás, a SPIRIT AUTO jóvoltából kerültek a két intézményhez. Mint azt dr. Besenczi Árpád színházigazgató elmondta: óriási segítség ez számukra, hiszen gyakran kell a fővárosba, vagy más vidéki városokba utaztatni a műszakot, vagy a színészeket, és eddig nem volt a célnak megfelelő, biztonságos gépjármű a birtokukban. Ezt erősítette meg Szűcs István bábszínházigazgató is, aki hozzátette: előadásaik egyharmada vidéken van, így nekik is nagyon hiányzott már egy mikrobusz, amivel a tájelőadásikra el tudnak utazni a művészek.

Feszítettebb munka a színházban

Kisbuszokat kapott a színház és a bábszínház

A buszok átadását követően került sor a Hevesi Sándor Színház évadnyitó társulati ülésére, mely egyperces néma felállással vette kezdetét György János emlékére. A művész a nyári szünidő alatt hunyt el váratlanul.

Besenczi Árpád – akinek a nyár folyamán újabb öt esztendőre hosszabbította meg az önkormányzat igazgatói megbízatását – az idei évaddal kapcsolatban elmondta: hat nagyszínpadi előadást, egy ifjúsági darabot (Óz, a nagy varázsló), egy stúdióelőadást (Sóska, sültkrumpli) és egy új tantermi deszka produkciót (Csontketrec) láthatnak a nézők. Október 11-én lesz az első bemutató. A Zrínyi 1566 című rockmusical-t Moravetz Levente rendezi, a főszerepben pedig Sasvári Sándort láthatjuk. Szintén októberben kerül bemutatásra az Oscar. A vígjátékot Besenczi Árpád rendezi. Még ebben az évben debütál az Augusztus Oklahomában című fekete komédia. Jövőre pedig a Tóték, majd A kőszívű ember fiai és A sose halunk meg is műsorra kerül.

Két új tag is szerződött a társulathoz: Gelencsér Gábor sofőr a Griff Bábszínháztól, Nagy Johanna színművész pedig a Győri Nemzeti Színháztól érkezett. Az igazgató elárulta: feszítettebb munkatempóra és hosszabb évadra van kilátás ebben a szezonban.

A színház – Kiss Ernő színművész koordinálásával – csatlakozott az országos Magyar Dráma Napjához is. Ennek apropóján, szeptember 21-én, a Színházak éjszkáján egy olyan videót mutatnak be országosan, melyben a fővárosi és a vidéki színházak tagjai mondatonként adják elő Az ember tragédiáját. A zalaegerszegi társulatból huszonketten vesznek részt Az ember tragédiája 2019 projektben. A cél az, hogy a teljes Madách-mű, egyetlen videófilmben, a lehető legtöbb színház és színész bevonásával szólaljon meg.

Az évadnyitó ülésen sor került a törzsgárda jutalmak átadására is. Besenczi Árpád azokat szólította a színpadhoz, akik öt-, tíz-, tizenöt-, húsz-, huszonöt-, harminc, vagy harmincöt éve vannak közalkalmazotti státuszban. 
     
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK