2024.05.20., hétfő - Bernát, FelíciaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Ismét Zalaegerszegen látható az Eredet

2024. május 09. csütörtök, 16:55
Szerző: -pet-
A budapesti fellépések után, május 27-én ismét Zalaegerszegen látható az Eredet című táncjáték, melyet a – Zalai Táncegyüttes vezetője, Kósa Ruben által alapított – KÓSART formáció állított színpadra.

Misztikus, népies és kortárs táncjáték az identitásról

A csodaszarvas monda nyomán készült fikciós táncjáték a legendákról, a megpróbáltatásokról és a hazatalálásról szól – mondta lapunknak a táncegyüttes vezetője. Kósa Ruben és Kósa-Kemes Laura koreográfusok (akik egyúttal a két főszereplő, Hunor és a Csodaszarvas alakítói is) a néptáncból merítkezve, de más táncos- és zenei elemeket is felhasználva, az identitáskeresést és a hazatalálást helyezték a produkció középpontjába.

Az előadás egyik jelenete (Forrás: KÓSART)

Az alkotók azt vallják: ahhoz, hogy meghatározhassuk kik vagyunk, kell, hogy legyen múltunk, kell az emlékezet. Az Eredet bennünk van, csak fel kell fedezni. Az előadás hangulata eléggé misztikus, ezt erősítik az összetett és aprólékosan kidolgozott táncok, erőteljes ritmusok, valamint a zene és a fények/árnyak játéka. Sőt, mivel ez egy táncszínházi produkció, itt a mimika is hangsúlyos, ami a néptáncra általában nem jellemző.

Az ősbemutatóra 2023 májusában került sor a Hevesi Sándor Színházban. Most ismét a zalaegerszegi teátrum ad otthont az eseménynek május 27-én, 19 órától.

Jegyek még kaphatók a https://bit.ly/eredet-maj27 oldalon, illetve személyesen a Keresztury VMK-ban, a Zalai Táncegyüttes székhelyén. Hétfőnként 18-20, szerdánként 17-18 és csütörtökönként 18-19 óra között. Jegyfoglalás a 70/4306085 telefonszámon és a ticket@kosart.eu e-mail-címen is lehetséges.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK