2024.04.27., szombat - ZitaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Ízi rájder Polgármester úr!

2024. február 28. szerda, 09:58
ZalaMedia
Csuja Imre Jászai-díjas érdemes és kiváló művész volt a vendége a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárnak. A több mint egyórás beszélgetésben Szakál Eszter könyvtáros a színészetről, a versekről, a filmekről és a szinkronizálásról is kérdezte a közkedvelt művészt.

„Imi mondj egy verset!”

Stílusosan Petőfi Sándor: Anyám tyúkja című versét szavalta el elsőként a Csuja Imre a megyei könyvtár előadótermében, hiszen mint kiderült gyermekkorából indult a versek iránti szeretete. Vidéken nőtt fel és nagymamájától tanult verseket, meséket, amiket a falu apraja-nagyja előtt mondott el a kultúrházban, vagy ünnepnapokon. 

A vers szeretete egész pályafutását végigkísérte és a versmondó fiúból országosan elismert színészművész lett. A színészettel kapcsolatban Csuja Imre elmondta, hogy a nagy szerepek elkerülték pályafutása elején, inkább a groteszk figurák megformálását kapta a rendezőktől. A színészet mellett a filmezés és a szinkronszínészet tölti ki a mindennapjait. Pályafutása során közel 1000 filmben hallhatta a közönség jellegzetes orgánumát. 

Ikonikus karakterek megformálásával, mint az Üvegtigris Csokija, a Valami Amerika Balája, a Mi kis falunk sorozat Fülekije, örökre beírta magát a magyar filmtörténet nagyjai közé. Meg is jegyezte, hogy az utcán gyakran köszönnek neki úgy: „Ízi rájder Polgármester úr!”

A beszélgetés végén Csuja Imre, a Csáki Judit által írt, Imi, ne csináld! című portrékönyvet dedikálta az érdeklődőknek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK