2024.04.26., péntek - ErvinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kockafeszt és CsokoláDays

2018. január 08. hétfő, 19:54
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Személyi változásokról és az intézményegységek idei programjairól is beszámolt a Keresztury Dezső VMK vezetése év eleji sajtótájékoztatóján.

A VMK Cafféban rendezett összejövetelen Flaisz Gergő igazgató mindenekelőtt elmondta: a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem szakmai vezetését Majer Piroska helyett a jövőben az intézményegység igazgatóhelyettese, Bednárikné Rácz Enikő látja el, a zsinagóga napi szintű ügyeinek intézése pedig B. Takács Kata művészeti vezető feladata lesz.

Évkezdés a Keresztury VMK-ban

A hangversenyterem egyik népszerű programját érinti a másik személyi változás is: az Egerszegi Páholy háziasszonya Karáth Anita helyett ezentúl Buza Beáta lesz.

Az idei tervekkel kapcsolatban az igazgató úgy nyilatkozott: izgalmas évnek néznek elébe, hiszen rengeteg program lesz az egyes intézményekben. Ezenkívül több pályázaton is sikerrel szerepeltek, így nagyobb fejlesztésekre is sor kerül. 140 millió forintos ráfordítással megújul például az Art Mozi, ami főleg az épület fűtési rendszerét érinti. 33 millió forintos támogatással felújítják a hangversenyterem belső terét, 120 millió forintból pedig átalakul és bővül a gébárti Kézművesek Háza. A tervek között szerepel tovább a VMK előtti tér, illetve a Gönczi Galéria megújítása is. Szintén újdonság, hogy ettől az évtől online jegyrendelésekre is lehetőség van.

Idén két kiemelt programja lesz a Keresztury VMK-nak, az egyik a február 17-18-án megrendezésre kerülő Kockafeszt. Két évvel ezelőtt már nagy sikerrel szervezték meg az eseményt; több mint 4000 látogató volt kíváncsi a legókra. Remélik, hogy most ennél is több látogatót sikerül megszólítaniuk, annál is inkább, mert nemcsak kétnapos, hanem kétszintes is lesz a program. Két emeleten szól majd minden a legóról.

A másik fontos esemény pedig a március 3-4-én tartandó Édesség Napok-CsokoláDays lesz. Ennek érdekessége, hogy az önkormányzat közreműködésével, „Zalaegerszeg Tortája” versenyt hirdettek a rendezvényhez kapcsolódva. Az eredményhirdetésre az Édesség Napokon kerül majd sor. Profi cukrászok/cukrászdák és amatőrök jelentkezését is várják.

A tagintézmények programjairól a csoportvezetők – Bednárikné Rácz Enikő (VMK), Dala Hajnalka (Apáczai MK), B. Takács Kata (hangversenyterem), Pölöskey Ildikó (Családi Intézet), Prokné Tirner Gyöngyi (Kézművesek Háza) és Drávecz Szabolcs (Art Mozi) – számoltak be.

Többek között elhangzott: megmaradnak a népszerű, hagyományos programok. Így idén is lesznek JazzSzerdák, klasszikus hangversenyek, orgonaestek és képzőművészeti kiállítások (például Farkas Ferenc szobrászművész 60. születésnapja alkalmából két helyszínen is jubileumi tárlat nyílik). Folytatódik a Pszicho Estek rendezvénysorozat és a Cseh Tamás Programból lett Hangfoglaló projekt, melynek keretében könnyűzenei koncertekre kerül sor. A Családi Intézet jóvoltából 2018-ban is lesz költészeti napi versolvasás, valamint május végén negyedik alkalommal szervezik meg az Együtt 50 éve eseményt, az aranylakodalmukat ünneplő házaspároknak. A hagyományos Esküvő Kiállítás pedig január 20-án lesz a hangversenyteremben.

Az intézmények már készülnek a közelgő kultúra napjára, és március 15-ére is, ami jubileumi évforduló lesz.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK