2024.04.26., péntek - ErvinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Licittárcsák a magasban

2018. december 03. hétfő, 20:07
Szerző: ZalaMédia
Negyven alkotás lelt gazdára a szombaton megrendezésre kerülő Decemberi LICIT, kortárs képzőművészeti aukción. Mint ismert a ZAZEE Kulturális Egyesület szervezésében zalaegerszegi, vagy a városhoz valamilyen formában kötődő alkotók művei kerültek elárverezésre. A cél az volt, hogy a helyi művészek és a potenciális vásárlók egy hangulatos est keretében találkozhassanak egymással.

Az Arany Bárány Hotel pinceklubjában zajló licitet megelőzte a beérkezett festményeket, szobrokat, grafikákat felvonultató Novemberi Kiállítás. Itt a közönség nemcsak érdekes tárlatvezetéseken vehetett részt a rendezvény egy hete alatt, hanem ki-ki meg is jelölhette a számára kedves alkotásokat. Első körben ezek a művek kerültek kalapács alá.

 Eredményes volt a Decemberi LICIT

Wahorn András volt a kikiáltó

Az egyesület több mint félszáz képzőművészt keresett meg, hogy vegyen részt a tárlaton, és az azt követő aukción; közülük negyvenhárman adtak be valamilyen munkát az eseményre.

Mint ahogy dr. Kostyál László művészettörténész az aukciót megelőző utolsó tárlatvezetésen fogalmazott: az elmúlt harminc évben – mióta ő a szakmában dolgozik – nem volt a városban ilyen horderejű kiállítás, ami ennyi helyi alkotót sorakoztatott volna fel. Ráadásul hagyományos értelemben vett árverésre sem került sor nagyjából a múlt század óta.

Negyven alkotás talált gazdára

Az egyesület összesítése alapján a 115 kiállított műből negyven talált gazdára az árverés során; mintegy 2,3 millió forint értékben. A vidám, kötetlen esten Wahorn András képzőművész volt a kikiáltó, aki örömét fejezte az iránt, hogy ennyi embert megmozgatott az árverés, bőven akadt licitáló és a drágább tételek közül is jó néhány gazdára lelt.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK