2024.04.19., péntek - EmmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Lokálpatrióta-díj és vásári hangulat

2021. július 26. hétfő, 18:50
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Huszonkettedik alkalommal adta át az Együtt Zalaegerszegért Egyesület (EZE) a Lokálpatrióta-díjat. A város egyik legnagyobb civil szervezete a szintén az általuk életre hívott Egerszeg Búcsú keretében nyújtotta át az elismeréseket.

Egerszeg Búcsú a skanzenben

Az egész napos programsorozatot a hagyományokhoz híven a skanzenben rendezték meg július 25-én, ahol igazi vásári forgatag és különféle kulturális programok várták az érdeklődőket. A rendezvényt a város védőszentjének, Mária Magdolnának tiszteletére szervezik meg évente. Az eseménysor része a díjátadás is. Ezzel kapcsolatban dr. Kocsis Gyula, az EZE elnöke elmondta: a jelölésekre mindig a lakosság, s a tagság javaslatai alapján kerül sor.

Wettstein Tamás, dr. Kovács Mónika és dr. Gyimesi Endre

Idén Lokálpatrióta-díjban dr. Gyimesi Endre történész, a város egykori polgármestere, Zalaegerszeg díszpolgára részesült, aki számos civil szervezet munkájában vesz részt manapság is. Az elismerést most a kulturális területen vállalt évtizedes tevékenységéért, például a helytörténeti kutatói és publicisztikai munkásságáért vehette át. Az eseményen Lokálpatrióta Emlékplakettben részesült dr. Kovács Mónika, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház I-es Belgyógyászat és Infektológia osztályvezető főorvosa, a koronavírus járvány miatt létrehozott Covid-osztály vezetője, aki áldozatos és lelkiismeretes szakmai munkájáért, a járvány elleni védekezésben nyújtott kiemelkedő tevékenységéért kapta az elismerést.

Szintén emlékplakettet vehetett át Wettstein Tamás, a ZAZEE Kulturális Egyesület elnöke, aki a művészeti és a könnyűzenei életben vállalt szerepéért, kreativitásáért, a fiatal tehetségek felkarolásáért, valamint önzetlen szervezői és kiadói munkájáért vehette át a díjat. 

Az elismeréseket Gecse Péter alpolgármester jelenlétében dr. Kocsis Gyula és Iványi Ildikó adták át.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK