2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Nyitott porták éjszakái 2021

2021. július 23. péntek, 13:43
Sajtóközlemény
Duplán adják vissza, ami tavaly kimaradt! 2021-ben két hétvégén, július 30 - augusztus 1. és augusztus 6 - 8. között 19 portán összesen 28 program várja a vendégeket Zalacsánytól Kisgörbőig.

Dóka Éva pincészete

A Nyitott Porták Éjszakája 2019-ben azzal a céllal indult, hogy kiscsoportos, belsőséges programok keretében bepillantást nyújtson a hagyományos gazdálkodásba, igazi vidéki élményeket adva az érdeklődőknek. Már első alkalommal nagy érdeklődés kísérte, a mintájára országszerte indultak hasonló Nyitott Porta programok. A tavalyi évben a kezdeményezés megtorpant, leállt egy rövid kényszerpihenőre, azonban 2021-ben újult erővel tér vissza. A járványhelyzet hatására felerősödött a vidéki élet, a természetközeliség és az egészséges környezet utáni vágy. Ez megjelenik a vidékre költözés mozgalmában és a tömegektől elzárt programok és üdülési célpontok iránti érdeklődés fokozódásában is. A Nyitott Porták Éjszakái erre az erősödő mozgalomra adnak választ.

Gyógynövények völgye

A szervezők nagy érdeklődésre számítanak, ezért hogy a belsőséges hangulat és a személyes kapcsolat a gazdák és vendégeik között megmaradjon, két hétvégére is meghirdetnek programokat. Az események között igazi különlegességeket találnak a gasztro kalandorok, a családok, a reform konyha hívei, a hobbi kertészek, a kezdő vagy gyakorló borászok és a természetgyógyászat rajongói is! 


Ízelítő a Nyitott Porta kínálatból:
•    Boros pince és dűlő túrák, pálinka koktélok
•    Anna & the Barbies akusztikus koncert
•    Malac”les”, kemencés csülök és bográcsos lecsó
•    Távirányítós traktor bemutató, íjászat
•    Kézműves szörpkészítés, adalékmentes tartósítás
•    Gyógynövényfürkésző, közös kertészkedés
•    Zalai cukorperec készítés, séta a méhesben

Jól hangzik? Szerezzen megismételhetetlen, valós élményeket, ismerje meg a vidéki porták elfeledett életét! Betekintést nyerhet a méhészkedésbe, bio-kertészkedésbe, gyógynövény vagy akár pálinka lepárlásba, borászkodásba, beszélgethet vagy akár italozhat is a helyi házigazdákkal. Ez nem egy tömegrendezvény, nem többezres fesztivál, itt a résztvevők aktívan bekapcsolódhatnak és alakíthatják az eseményeket. A kiscsoportos jelleg miatt védettségi igazolvány nélkül látogatható valamennyi program (a jelenleg érvényes szabályozások alapján).

Nyitott Porták és nyitott emberek várják a családokat, baráti társaságokat a Nyitott Porták Éjszakáin kívül is, egész évben Hévíz és a Balaton közvetlen szomszédságában. A Zala völgyében 27 családi gazdaság fogott össze, hogy nagyszüleik tudását, a hagyományos gazdálkodás tradícióját tovább vigyék és átadják a következő generációnak. A porták előre meghirdetett Nyitott Napokra, előzetes bejelentkezés alapján örömmel fogadják az érdeklődőket.

Bővebb információ és időpontfoglalás: www.nyitottportak.hu/esemenyek és www.facebook.com/nyitottportak

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK