2024.04.25., csütörtök - MárkZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Nyugdíjas alkotók kiállítása a színházban

2022. október 05. szerda, 20:19
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Az idősek hónapja kapcsán októberben számos programmal ünneplik az éltesebb generációt. Az első rendezvények között egy nívós kiállítás nyílt a Hevesi Sándor Színház emeleti előterében. A festményeket, faragásokat, kézimunkákat, üvegmandalákat, fotókat magába foglaló tárlat október 29-ig látható.

A 80 alkotásból álló kiállítást többen is köszöntötték. Elsőként, házigazdaként dr. Besenczi Árpád, a színház igazgatója. Megjegyezte, a tárlat jól illik az idén 40 éves teátrum jubileumi kínálatába. 

Az „Életet az éveknek” országos szövetség által meghirdetett megmutatkozási lehetőségre immár hetedik éve reagálnak a zalai alkotók. A kiállításnak kiváló helyszíne a színház, hiszen itt esténként többszáz néző megfordul, akik bizonyára szívesen csodálkoznak rá a szép alkotásokra, ahogy erre utalt köszöntőjében Iványi Ildikó, aki az alkotókat mutatta be a résztvevőknek.

- Mindenki művész, aki alkot, akár főiskolán, akár autodidakta módon tanulta azt. A mostani kiállítás egyik tanulsága, hogy nem szabad leülni, ha valaki nyugdíjba megy, lehet még kezdeni valamit az életünkkel – majd részletesen bemutatta a kiállítókat, köztük elsőként a festőket, Tánczos György tanítványait. A szépséges képek mellet más műfajban is készültek remekek a megadott, „béke” témakörben. Így mesebeli faragások, egyedi kavicsképek, üvegmandalák állítják meg a nézelődőt. 

Végül Balaicz Zoltán polgármester és dr. Kocsis Gyula, az „Életet az éveknek” Klubszövetség Zala Megyei Szervezetének elnöke, országos alelnök is köszöntőt mondtak. Az alkotásról, mint az idős emberek életének, szellemi frissességének motorjáról szóltak, méltatva ezzel annak fontosságát. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK