2024.03.19., kedd - József, BánkZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Séta a megújult, de még üres terekben

2021. szeptember 19. vasárnap, 09:47
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Költözés előtt címmel rendeztek tematikus túrát szombaton a Göcseji Múzeum megújulás alatt lévő tereiben. Az intézmény hamarosan megkezdheti a visszaköltözést az anyaintézménybe, míg azonban véglegesen a helyükre nem kerülnek a dolgok, egy bejárásra várták az érdeklődőket. Apropóul az országos Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozat szolgált.

Hamarosan visszaköltözhet a múzeum

Mint ismert, a Göcseji Múzeum épülete már két éve egy külső-belső átalakításon, renováláson esik át. A munkálatok közelgő befejezése kapcsán első ízben mutatták be a közönségnek a felújított belső tereket, igaz, még műtárgyak és kiállítások nélkül. Ezek kialakítása ugyanis a következő hetek, hónapok feladata lesz. A séták egyediségét azonban pont ez a kissé üres élmény adta, hiszen a „most vagy soha” életérzéssel azokra a helyekre is beleshettek a látogatók, ahová a múzeum megnyitása után már nem léphetnek be.

Ami már látszik, hogy teljesen megújultak a folyosók, iroda-és kiállítóhelyiségek, a foglalkoztató- és múzeumpedagógiai termek, valamint a tető, a pince, az egész világítás és a belső burkolati elemek. A felújítás része volt az épület homlokzatának, és homlokzati díszeinek teljes rekonstrukciója is. Az intézmény hamarosan új, a város történetét bemutató állandó kiállítással várja a látogatókat, de Németh János keramikusművész, Fischer György szobrászművész és Fekete György belsőépítész munkásságát is megismerhetik a múzeumbarátok.

MEGOSZTÁS

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK