2024.04.29., hétfő - PéterZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Sisi kiállítás és szabadulószoba

2023. július 17. hétfő, 12:55
Szerző: ZalaMédia
Különös programokkal várja a látogatókat a következő nyári napokban a Mindszentyneum. Folyamatosak a tárlatvezetések a Sisitől az Erzsébet mítoszig című időszaki tárlaton, emellett pedig a közelmúltban szabadulószoba is nyílt a játékos kedvű vendégek számára.

A Gödöllői Királyi Kastély és a Mindszentyneum közös időszaki kiállításában megidézik Sisi lakosztályát, valamint több mint egy tucat portré, illetve a királyi család, a magyar környezet személyes tárgyain, feljegyzésein keresztül ismerhetik meg a látogatók Erzsébet mítosszá válásának állomásait.

Fotó: Pánczél Petra

A gyermekek pedig találkozhatnak herceg Egérváry Elemérrel, aki szintén a gödöllői kastélyból érkezik, és a királyi család mindennapjairól – és a saját kalandjairól vezetett naplója által élménydús kiállítást varázsol a legkisebbek számára is. Gyereksarokban színező és társasjáték is rendelkezésre áll. A Sisitől az Erzsébet mítoszig című kiállításban csütörtöktől vasárnapig 16 órakor „Sisivel” vagy „udvarhölgyével” ismerhetik meg a tárlatot a látogatók.

A Mindszentyneum kávézójában a programhoz illően  „Sisi-menü” is kóstolható, ahol bécsi kávéval, Sacher tortával illetve ibolyás limonádéval várják a felfrissülni vágyó vendégeket.

Forrás: mindszentyneum.hu

A közelmúltban egy szabadulószoba is nyílt a Mindszentyneumban. Az eltűnt pap rejtélye című játék 2-6 fős csapatok részére készült. "Jónás atya nem hagyott még ki egyetlen misét sem, főleg nem szó nélkül! Biztos, hogy történt vele valami… Menjetek be a paplakba, keressetek nyomokat, és derítsétek ki, mi történhetett vele. Induljatok hát, ne késlekedjetek!" - olvasható a szabadulószóba promóciójában. A játék időtartama: max. 90 perc. (Ára: 3.000 Ft / fő.)

Az intézmény szombatonként 20:00 óráig hosszabbított nyitvatartással működik, ami a kávézóra, a szabadulószobára és a Sisi
kiállításra is vonatkozik.

Szombatonként 20:00-ig hosszabbított nyitvatartás a kávézónkban, a szabadulószobában és a Sisi kiállításban is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK