2024.04.30., kedd - Katalin, KittiZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Történelmi képek pirográfiával

2024. április 07. vasárnap, 18:59
Szerző, fotó: Bánfi Kati
Különös technikával, pirográfiával, azaz tűzzel írással, tűzgrafikával készült képeket láthatnak a betérők a József Attila Városi Tagkönyvtár legújabb kiállításán.

Sportélet után alkotói tevékenység - Kelemen Ferenc László tűzzel írt képei

A fába égetett alkotások témája a magyar történelem és magyar építészet. Az alkotó szintén különleges ember. Sok évi sikeres sportélet után választotta ezt a türelmet és kitartást igénylő művészeti ágat. Kelemen Ferenc László, a szomszéd megyéből érkezett egykori világbajnok sportoló művei áprilisban láthatók a városi könyvtár tavaszi kiállításának újabb részeként. 

A tárlatot Kiss Gábor főkönyvtáros ajánlotta a megjelenteknek. Elmondta, egy különleges életutat bejárt alkotó mutatkozik be, aki nemcsak Európa- és világbajnokságot nyert fekvenyomásban, de az újrakezdésekben is egész életében sikeres volt. Több sportágnyi (súlyemelés, erőemelés, fekvenyomás, szkander), kiemelkedő eredmény elérése után választotta az alkotást, pirográf technikával. Közben munkahelye és családi vállalkozása mellett három gyermeket nevelt fel feleségével, aki mindig támasza volt. 

A kiállításon a magyar történelemből és építészetből válogatott képek láthatók. Az alkotó magát absztrakt realistának nevezi, azaz megfogalmazása szerint még érthető módon ábrázol elvont dolgokat. Az alkotónak már több kiállítása volt szűkebb hazájában, Vas megyében, most pedig úgy döntött tágítja a megmutatkozási kört. Így tért vissza Zalaegerszegre, immár nem mint ZTE SK sportoló, hanem mint kiállító. A megnyitóra elkísérte felesége, valamint egykori edzője és legjobb barátja is. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK