2024.03.28., csütörtök - Gedeon, JohannaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Tóth Sándor operatőr az idei Ex Umbra-díjas

2020. december 21. hétfő, 21:59
Szerző: ZalaMédia
A ZAZEE Kulturális Egyesület idén Tóth Sándor operatőrt tüntette ki az Ex Umbra-díjjal. A civil szervezet immár harmadik éve adja át a jelképes elismerést azoknak a személyeknek, akik a kultúra területén önzetlenül, magas színvonalon tevékenykednek, példaértékű eredményeket érnek el, ám munkájukat általában szerényen, sokszor széles közönség bevonása nélkül, vagy a háttérben végzik.

Tóth Sándor operatőrként az elmúlt évtizedekben rengeteg kulturális és társadalmi eseményen jelen volt kamerájával. Rendszeresen megörökítette a kiállításokat, koncerteket, színházi eseményeket, de a rendszerváltás emlékezetes pillanataiban is jelen volt. Az első szabad március 15-én éppúgy, mint a taxisblokád helyi történésein. 

Tóth Sándor (Fotó: ZAZEE)

Munkáját mindig nagy precizitással és odaadással végzi, ám csendesen. Kamerája mögül a közös életünkről készít lenyomatot, így ezer szállal kötődik a város kulturális, közösségi életéhez; mindennapjainkhoz.

Az egyesület tagjai, egy a munkásságát tréfásan bemutató videóval (a videó megtekinthető itt: https://www.youtube.com/watch?v=BUV7nFb-sxM&feature=youtu.be) díjazták a szakembert. A járvány miatt ezúttal csak egy kisebb köszöntésre kerülhetett sor.

A ZAZEE egyesület 2018-ban hozta létre az Ex Ubra-díjat, melyet mindig december 21-én adnak át. Az első évben Monok Balázs képzőművész-tanár, tavaly pedig Nagy Csaba, a Díszművelődés összművészeti fesztivál alapítója, szervezője vehette át a jelképes díjat.

 

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK