2024.04.19., péntek - EmmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Minőségi oktatás, kiszámítható jövő

2018. december 17. hétfő, 18:32
Szerző: Antal Lívia
Egészségbiztosítás, egészségügyi ügyvitelszervező és egészségturizmus szervező, valamint gyógytornász szakirányokra várják a végzős középiskolások jelentkezését a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központjában. A kar nemcsak magas színvonalú képzést kínál, de az itt végzettekre biztos elhelyezkedés, kiszámítható jövő vár.

– Az Egészségügyi szervező alapképzési szak 7 féléves időtartamú. Ezen belül az egészségbiztosítás, az egészségügyi ügyvitelszervező és az egészségturizmus szervező szakirány közül választhatnak a felvételizők – mondja érdeklődésünkre dr. Császár Gabriella PhD adjunktus, igazgató. – Olyan szakembereket képzünk, akik az egészségügyben, a humán-biztosításban és a turisztikai intézményekben zajló folyamatok törvényszerűségeit megismerve ellátják ezen területek informatikai, gazdasági és adatszolgáltatási tevékenységeit.

Tanulj tovább a PTE Egészségtudományi Karán

Örömteli, hogy évről évre töretlen az érdeklődés az Ápolás és betegellátás alapképzési szak 8 féléves gyógytornász szakirányára. A gyógytornász-fizioterapeuta szakemberek a képzés révén a megelőző, gyógyító, gondozó és rehabilitációs munkában vesznek részt. Mindegyik képzésünk esetében lehetőség nyílik továbbtanulásra karon belül, akár doktori (PhD) fokozat is elérhető karunk saját Egészségtudományi Doktori Iskolájában.
Zalaegerszegi intézményünk része a több mint 650 éves múlttal rendelkező Pécsi Tudományegyetemnek, ami garanciát jelent a minőségi oktatásra. Képzési központunk egy kis közösség családias légkörrel, remek tanárokkal és bőséges kollégiumi férőhellyel. Két épületben 160 főt tudunk elhelyezni, a kollégiumi díj mindössze 9.320 forint havonta. Az elsőévesek számára a férőhelyek elkülönítésre kerülnek.

– Milyen ösztöndíjakat vehetnek igénybe a hallgatók?
– Jelenleg közel 400 hallgatónk van, akik 90 százaléka állami ösztöndíjas képzésben folytatja tanulmányait. Mindemellett számos ösztöndíj várja hallgatóinkat, például tanulmányi ösztöndíj, Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj, demonstrátori ösztöndíj, Kriszbacher Ildikó Ösztöndíj. Karunk szociális támogatásokat is biztosít, amely lehet rendszeres, vagy rendkívüli. Az elsőéves hallgatók alaptámogatást igényelhetnek az első szemeszterben. A „Bursa Hungarica” Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer ugyancsak rendelkezésre áll. A város önkormányzatának és a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítványnak köszönhetően a Zalaegerszegi Felsőoktatási Ösztöndíjra is pályázhatnak hallgatóink.

– Milyen eséllyel helyezkedhetnek el a friss diplomások?
– A diplomás munkanélküliség az egészségtudományi területre nem jellemző. A PTE Diplomás Pályakövetési Rendszer eredményei alapján hallgatóink 95 százaléka sikeresen elhelyezkedett. Karunkon 3-4 év alatt, itthon és külföldön egyaránt elismert, jó elhelyezkedési lehetőséget biztosító oklevelek szerezhetőek.

– Milyen programokat indítanak a beiskolázás érdekében?
– Ismét elindítjuk a térítésmentes, 14 hetes online érettségire felkészítő tanfolyamunkat 2019. január elején biológia és egészségügyi alapismeretek tárgyakból, melyhez utólag is lehet csatlakozni a felkeszito.etk.pte.hu oldalon. Minden érdeklődőt szeretettel várunk a 2019. január 14-én 10 órától megrendezésre kerülő nyílt napunkra. Az általános tájékoztató után az érdeklődő középiskolások interaktív foglakozások segítségével kapnak betekintést a képzéseinkbe.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK