2024.07.19., péntek - EmíliaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Év végi Penderülj!

2024. január 02. kedd, 17:15
Szerző, fotó: Bánfi Kati
A több éves hagyományhoz hűen közös táncházba, batyus mulatságba hívta a város és városkörnyék néptánccsoportjait és az érdeklődőt a Penderülj Táncműhely tagsága. Az évbúcsúztató rendezvény helyszíne az Apáczai Művelődési Központ volt december 30-án.

 - A célunk, hogy egy évben egyszer minden tánccsoport közösen, kulturáltan együtt táncolhasson. A rendezvény nyitott, bárkit szívesen vártunk a meghívott néptánccsoportokon kívül is – mondta többek között Kiss Norbert, a szervező Penderülj Tánckör vezetője.

A táncosok még hozzátették: a táncműhelyben kezdő és haladó csoport is működik, csatlakozókat szívesen fogadnak a közösségi oldalon keresztül. A nyitottság jellemző a civil szervezetként alakult együttesre. Az est programjában tánctanulás, vetélkedő, táncbemutató, táncház és batyus eszem-iszom szerepelt. A talpalávalót több zenekarból verbuválódott vegyes együttes húzta, többek között Németh Dénes, Henczi Dávid, Kovács Péter, Keresztes Bendegúz és barátaik. 

A résztvevők vegyes korosztályt alkottak, a jól összeszokott érettebb párok és a „régi arcok” mellett friss lendületet hoztak a fiatalok, többségében a Göcseji Szegek Néptáncegyüttesből, Pálfiszegről. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK