2024.04.22., hétfő - Csilla, NoémiZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kreatív Klub kiállítása

2020. március 11. szerda, 20:35
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Immár harmadik kiállításukkal mutatkoznak meg az Apáczai-tagkönyvtárban hat éve működő Kreatív Klub tagjai. A kéthetente összegyűlő asszonyok egymást segítik a kézimunkázás terén, új technikákat is elsajátítanak, közben pedig baráti csapattá értek össze. Mindez öröm és büszkeség a házigazda intézmény számára is.

 - Mennyi szépséget tud az ember elővarázsolni magából, ha hajlandó gyakorolni és olyan aprólékos munkákkal elbíbelődni, mint például a csipkekészítés. A kiállítókat és a résztvevőket az köti össze, hogy szeretik a szépet, és nem az a tevékenység a főfoglalkozásuk, amivel ma itt megmutatkoznak. Ha valami fontos számunkra, azt végezzük örömmel és legyen haszna. S hogy a szépségnek van-e haszna? Természetesen, hiszen a szépség gyönyörködtet.

A munkák egy részének az értékét nem az alapanyag adja, mint például a kávékapszulából készült ékszerek esetében, hanem az alkotó ráfordított munkája – mondta Kiss Gábor, a megyei könyvtár igazgatója a megnyitón.

A kiállítók nevében Orot Edit csoportvezető betegség miatti távollétében Vidovics Lászlóné beszélt röviden a 15 fős csapat tevékenységéről. Kiemelete, mindig igyekeznek valami új dolgot is elsajátítani, így mostanában a harisnyavirágok az új kedvenc, melyeket nagy lelkesedéssel készítenek és a kiállításon is van belőlük mutatóban. Egyben megköszönte a könyvtár befogadó-támogató hozzáállását is.

A megnyitón közreműködött a könyvtárosok alkotta „Az Alkotó Pihent” formáció. 
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK