2023.09.28., csütörtök - VencelZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Néptáncosok évzárója a Liszt-iskolában

2023. május 28. vasárnap, 20:44
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Népzenei és néptánc évzáróra került sor a Liszt Ferenc Általános Iskolában. Az első hat évfolyamon népzenét és néptáncot tanuló diákok voltak az est főszereplői. Mellettük meghívott vendégek léptek a közönség elé. A produkciók egy részét az ifj. Horváth Károly vezette Völgyi Banda élő zenéje kísérte.

A táncok felidézik eleink egykori életét

A népi hagyományok, a tiszta forrás és a zenei gyökerek adják a képzés alapját, amellyel az 1-6. évfolyamon folyik a néptánc és népzene oktatás. Ezek a dalok, táncok felidézik eleink egykori életét, szokásait, dolgos hétköznapjait. A gyűjtők az utolsó pillanatokban mentették meg ezt a folklór örökséget, melyet a következő generációnak tovább kell adni, hangzott el többek között a rendezvény megnyitóján.

A műsort Varga-Salamon Éva tanítónő, néptáncoktató állította össze és tanította be. A műsort az 1-3. évfolyam Körtánc Alapfokú Művészeti Iskola Liszt-iskolás kisdiákjai nyitották, Vajda József népdalgyűjtő, az iskola egykori igazgatóhelyettese által csokorba szedett Göcseji lakodalmassal. A néptáncosok mellett az idei országos népdaléneklési versenyen rész vett és helyezést elért hatodikos diáklányok is színpadra álltak. 

További vendégfellépők voltak Kiss Norbert tanítványai a Binkó és Kis Binkó Néptáncegyüttesek, valamint a Zalai Táncegyüttes néhány tagja. 
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK