2024.07.16., kedd - ValterZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Villámcsődület és programajánló

2018. május 10. csütörtök, 20:16
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Néptáncos villámcsődületet (flashmob) szervezett a Göcseji Múzeum a Dísz térre. Az esemény apropóját egyrészt az adta, hogy az intézmény idén is csatlakozott a Közösségek Hete rendezvénysorozathoz, másrészt pedig soron következő programjaikra hívták fel a figyelmet.

A flashmobon a Csácsi Cseperedők, a Csácsi Csimoták és az Iglice Tánccsoport ifjú néptáncosai léptek fel; vagyis tartottak nyilvános táncpróbát, melybe bárki bekapcsolódhatott. A talpalávalót ifj. Horváth Károly és tanítványai húzták.

Néptáncos délután a Dísz téren

A rendezvényen a múzeum munkatársaitól részleteket lehetett megtudni a skanzen május 19-i Nálatok laknak-e állatok rendezvényéről, a május 26-i régészet napi programokról és a június 23-án megrendezésre kerülő Múzeumok éjszakájáról.

Ez utóbbiról megtudtuk: bár a Göcseji Múzeum állandó kiállítása jelenleg zárva tart, az épület pedig fejlesztések előtt áll, idén sem marad el az esemény. Sőt, a programok egy részét éppen ehhez az „átmeneti állapothoz” igazították. A múzeumi éjszaka nem véletlenül kapta a „Mindent szabad, amit máskor soha!” mottót. Romkocsmává alakul ugyanis egy-egy helyiség, ahol koncertekre és kiállításokra kerül sor. A falakra pedig bárki szabadon festhet, rajzolhat.

A részletes program hamarosan elérhető lesz a múzeum honlapján.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK