2023.03.20., hétfő - KlaudiaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Adys diákok Lengyelországban

2019. június 20. csütörtök, 20:45
Szerző: ZalaMédia
Az Ady Gimnázium tanulói idén februárban vettek részt egy a Wacław Felczak Alapítvány támogatásával megvalósult művészeti workshopon, mely során Kamil Kuzko, a krakkói művészeti akadémia egyetemi adjunktusa irányításával készítettek az iskola egyik falára művészi értékű graffitiket.

Az alapítvány újabb pályázata segítségével a résztvevő diákokat az iskola lengyelországi kirándulással tudta megjutalmazni. A diákok május végén töltöttek 4 változatos napot Dél-Lengyelországban a pályázat jelszava, Polonica Varietas, szellemében.

 Művészeti csereprogram

Számos program várta az Ady-iskola diákjait Lengyelországban

„A program magját a két népet összekötő kulturális és történelmi helyszínek meglátogatása adta. Így jutottunk el Krakkóba, ahol egy helyi magyar idegenvezető segítségével ismerkedtünk a várossal. Egész napos, fizikailag kimerítő, de csodálatos élményben volt részünk. Másnap megtekintettünk a legészakibb magyar várat, és a debnói gyönyörű fatemplomot. Jutott idő a természeti értékek megismerésére is. A Pienineki Nemzeti Parkba a Dunajec folyón keresztül, egy rafting túra keretében, látogattunk el. A kirándulás utolsó napján szálláshelyünk, Zakopane, nevezetességeivel ismerkedtünk.” – mondta el Budai Tibor, a kirándulás szervezője.

Czigány László igazgató és Tóth Norbert, a graffiti projekt egyik résztvevő művésze, elmondta, hogy az iskola szeretné a kapcsolatot erősíteni és további művészeti programokkal kiegészíteni.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK