2023.09.28., csütörtök - VencelZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Adysok kiállítása a zsinagógában

2023. június 07. szerda, 16:00
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Az Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és AMI művészeti gimnazistáinak alkotásait mutatja be az a tárlat, mely kedd este nyílt meg a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.

Tanulmányrajzok és más munkák

A diákokat Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerület igazgatója köszöntötte, az alkotásokat pedig Koller László művésztanár, az iskola egykori tanulója, jelenleg a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium tanára ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. 

Elhangzott: a rajzolás a képzelet nyelve. Aki tudatosan érzékeli a teret, annak nem esik nehezére a rajzokat, festményeket értelmezni, de képzelet, fantázia is kell a befogadáshoz és az alkotáshoz. A mostani kiállításon sok diákmunka látható különféle témában és technikával: rajz, grafika, festmény és digitális alkotások is megjelennek. Csendéletek, portrék és más tanulmányrajzok színesítik a palettát.  Jelezve az iskolában zajló szakmai munka sokféleségét. A diákokat Gondos Anna, Monok Balázs, Tánczos György, Varga Bálint művésztanárok készítették fel.

A megnyitón azok a tanulók, akik idén kiemelkedő alkotómunkát végeztek, nívódíjban részesültek. Az elismeréseket Czigány László, az iskola igazgatója, valamint Koller László és Kajári Attila adták át.

A tárlat június 12-ig látogatható.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK