2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Aktuális témákat érintettek a hallgatók

2023. november 23. csütörtök, 11:55
ZalaMedia
Tizenegy tudományos munkát mutattak be a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ hallgatói az Intézményi Tudományos Diákköri Konferencián (ITDK), melye szerdán az Innovációs és Tudásközpontban került megrendezésre. A Kampusz kis létszámának ellenére az elmúlt években számos sikert értek el a hallgatói tudományos munka területén.

Tehetséges fiatalok mutatták be tudományos kutatásaikat

A Pannon Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszegen által rendezett esemény megnyitóján dr. Palányi Ildikó, megbízott főigazgató elmondta, nagy öröm az intézménynek, hogy sok fiatal érdeklődik a tudományos kutatások iránt, és az oktató kollégák személyre szabottan tudják segíteni őket ebben a kutatómunkában.

 - Olyan aktuális témákat dolgoztak fel a hallgatók, mint a smart csomagolás, a vállalati szférának a felelősségvállalása, a streamingszolgáltatások, a home office munkavégzés, a fenntarthatóság az e-sportban, Zalaegerszeg és a PSR (társadalmi közfelelősség). Azt gondolom, hogy ebből a munkából mindenki csak profitálhat, hiszen azok a hallgatók, akik tudományos kutatásban vesznek részt, ők előnyben vannak a többi hallgatóval szemben, például a szakdolgozat és záródolgozat elkészítésénél. - mondta dr. Palányi Ildikó.

A hallgatók két helyszínen, "Ágazati gazdaságtan" és a "Bank-, pénzügyek és kontrolling" tagozatokra osztva mutatták be kutatásaikat.

A zsűri a beadott dolgozatok és a szóbeli előadások alapján döntötte el, hogy tíz pályamunka vehet részt a kétévente megrendezésre kerülő Országos Tudományos Diákköri Konferencián, melynek Miskolc lesz majd a házigazdája 2025-ben.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK