2024.03.03., vasárnap - KornéliaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Biztos egzisztencia és vonzó karrier

2022. november 28. hétfő, 17:40
Szerző: Nemes Norbert; Fotó: N.N.
Keszthelyen november végén adták át az E.ON Hungária csoport jövő szakembereit képző tanműhelyét, ahol elméleti és gyakorlati duális villanyszerelő képzés folyik. A vállalat hetedik oktatási platformjában, a 2000-es évekig működött, majd megszakadt az oktatás, s most olyan energetikai hiányszakmák utánpótlását biztosítják, mint az erősáramú elektrotechnikus, vagy a villanyszerelő.

Az avató ünnepségen Németh Imre, az E.ON Dél-dunántúli áramhálózati Zrt. vezérigazgatója úgy látta, hogy a kiemelt hiányszakmák megszüntetésére partnerségben született most helyes válasz. A korszerű szakképzési helyszín remények szerint ügyes szakmai közösségben dolgozó fiatal kollégákat nevel majd. Jelezte: az energia krízisben a villamos iparra nagy feladatok hárulnak. Ezek megoldása pedig csak szakképzett és innovatív tudással rendelkező kollégákkal sikerülhet.

Dömötörfi Lívia, a Zalaegerszegi Szc Keszthelyi Asbóth Sándor Technikum és Szakképző Iskola és Kollégium szakmai igazgató-helyettese kiemelte, hogy a szakmacsoportok iránt egyre nagyobb az érdeklődés, mert látják, hogy a digitális világban az elektronika és az elektrotechnika nélkül nehéz a boldogulás. A magas színvonalú, szép gyakorlati tanműhely pedig még vonzóbbá teheti a szakmát.

Manninger Jenő keszthelyi polgármester szerint a jó iskola-hálózattal rendelkező Keszthelynek létfontosságú a folyamatos oktatásfejlesztés. Az elinduló képzés városstratégiai és kormányzati célokhoz is igazodik, ráadásul regionális kihatása van.

A tanműhely komplexumot Várfalvi Ferenc az EON Dél-dunántúli áramhálózati Zrt. nagykanizsai üzemének üzemigazgatója mutatta be az érdeklődőknek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK