2022.09.30., péntek - JeromosZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Díjat vettek át a Zrínyi-gimnázium OKTV dobogósai

2019. június 06. csütörtök, 21:09
Szerző: ZalaMédia
2019. május 31-én került sor a tehetségek kiválasztásának és gondozásának legismertebb, legnagyobb hagyományú hazai versenyeként számon tartott Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) díjátadójára a fővárosi Móricz Zsigmond Gimnáziumban.

Iskolánkból Molnár Bence (11.N), a Földrajz OKTV 1. helyezett tanulója és Mészáros Péter  (12.N), az informatika OKTV (1. kategória, alkalmazás) 2. helyezett  diákja részesült elismerésben. A dobogós helyezésükért járó díjat, valamint a felsőoktatási tehetséggondozásba belépőt jelentő Tehetségútlevelüket az oktatásért felelős államtitkártól, valamint az Oktatási Hivatal és az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnökétől vették át mindketten.

A rendezvényen, az OKTV kapcsán végzett sokéves, kiemelkedően eredményes és áldozatos tehetséggondozó munkája elismeréseként 40 pedagógus „Kiváló versenyfelkészítő” díjban részesült. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által, a Nemzeti Tehetségprogram részeként alapított díjat – a Földrajz OKTV versenybizottságának felterjesztése alapján – Stárics Roland is megkapta.

Az ünnepségen szaktárgyi különdíjak is kiosztásra kerültek. Molnár Bence a Magyar Földrajzi Társaság által adományozott Ifjú Geográfus díjban részesült.

Molnár Bence idei győzelme a 124 éves Zrínyi-gimnázium történetének 18. első helyezése az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen (OKTV), ami egyben – 5 éven belül – a 3. győzelem földrajz tantárgyból. A győzelmet két dolog teszi igazán különlegessé. Egyrészt, hogy Bence 6. évfolyamos kora óta heti 4 alkalommal – még a tanítási szünetek alatt is (nyáron, télen) – szakkörözik felkészítő tanárával és ez a kitartó, szorgalmas, lelkes hozzáállása kulcsfontosságú volt a dobogó legfelső fokának az elérésében. Másrészt, Stárics Roland felkészítő tanárnak az elmúlt 5 év alatt ő a 3. diákja (Bujtor Alex – 2015., Varga Stefánia – 2016., Molnár Bence – 2019.), aki megnyerte az ország legjelentősebb és legnívósabb – felvételi pluszpontokat jelentő – földrajzversenyét.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK