2022.12.01., csütörtök - ElzaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Elismerés Bubits Tündének

2021. november 10. szerda, 18:07
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A Deák Ferenc Technikumban (vagy korábbi nevén Deák SZKI-ban) eltöltött több évtizedes pedagógiai munkájáért elismerésben részesült Bubits Tünde magyar-ének szakos tanár, a Pannon Tükör folyóirat főszerkesztője.

 Kalliopé-díjjal jutalmazták a magyartanárt

A Kalliopé-díjat a jelenleg Franciaországban élő Jutteau Csősz Katalin alapította tavaly, a zalaegerszegi nyugdíjas pedagógus klub közreműködésével. Az elismeréssel édesapjára, a népszerű pedagógusra, Csősz József (1938-2019) magyar-történelem szakos tanárra emlékeznek. 2020-ban a Zrínyi-gimnázium tanárát, Bajnóczy Zoltánt tüntették ki, idén pedig Bubits Tündére esett a kuratórium (Gerencsér Katalin és Iványi Ildikó) választása. A díjat évente az a magyartanár kaphatja, akinél nem zárul be 45 perc után a tanterem ajtaja. Vagyis a tanórai foglalkozásoson túl is sokat tesz a diákokért, az irodalom megszerettetéséért és a tehetségek felkarolásáért.

Gerencsér Katalin magyartanár Bubits Tündéről többek között elmondta: magyar-ének szakos tanárként már 31 éve van a pályán. A tanítás mellett költői, írói, szerkesztői munkássága is ismert, sőt a Canterina kamarakórus alapítóját is tisztelhetjük benne. A megyei könyvtárban tartott, kreativitásra ösztönző, rendhagyó irodalomóráit is sokan kedvelték.

Mind oktatási módszerével, mind főszerkesztői munkásságával arra tanít mindannyiunkat, hogy ne csak egyetlen művészi formában leljük örömünket (legyünk akár alkotók, vagy befogadók), hanem váljunk nyitottá a társművészetek iránt is. Mindez egy olyan életformát jelent, amely hisz a szó és a művészet erejében.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK