2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Földön, vízen, levegőben

2021. július 13. kedd, 17:55
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: Legendák a Levegőben Sportegyesület
Első alkalommal rendezetek a Honvédelmi Sportszövetség és a Magyar Honvédség támogatásával honvédelmi sporttábort a Legendák a Levegőben Sportegyesület szervezésében. A bentlakásos tábort Zalaegerszegen - Hatházán tartották július 5-11. között. Az egész ország területéről érkeztek a 11-16 éves fiatalok, akikre tömény élmények vártak.

Országos Honvédelmi Sporttábor Zalaegerszegen

Egyben próba is volt ez, az ilyen jellegű táboroztatás terén, mely olyan jól sikerült, hogy hagyományt kívánnak teremteni belőle és jövőre már három turnust terveznek Zalaegerszegre, mondta Vécsei Mihály főszervező, táborvezető. A cél a katonai sportok, a katonás és a repülős élet megismertetése, és az ehhez való kis kedvcsinálás volt. A „pudingot próbája” pedig olyan jól sikerült, hogy még a napközbenre elkobzott mobiltelefonok létezéséről is megfeledkeztek a gyerekek az egy hét alatt. Ennél meggyőzőbb tényt nehéz lenne találni a kamasz korosztály esetében. Felsorolni is sok az élmények bőségét, amiről a szervezők gondoskodtak. 

- Már az első nap délutánján repültek a gyerekek, és a tábor ideje alatt ötféle gépen emelkedhettek fel – kezdte a program ismertetését Vécsei Mihály. – Kettő hagyományőrző napot rendeztünk, ahol II. világháborús, és egyéb múlt századi katonai felszereléseket, ruhákat állítottunk ki, illetve előadók ismertették meg ezt a kort. Ki lehetett próbálni a lövészetet, mely a táborban folyamatosan rendelkezésre álló sporttevékenységek közül az egyik volt. Meglátogattuk a pápai repülőteret, strandoltunk Keszthelyen, búvárkodtunk Balatonszemesen. Volt kajak, kenu, sárkányhajókázás, naplementés vitorlázás, bungee jumping. De sikert aratott az éjszakai navigáció terepen, a modellépítés, modellezés, sőt a katonai alaki gyakorlatozás is. Az előadók többek között vadászpilóta, harcigép-pilóta, Boeing 777 kapitánya, műrepülő pilóta, hivatásos katonák voltak. A gyerekek sátorban aludtak, és a szokásos bográcsos főzés és tábortűz sem maradt el. A fiatalok élményekkel teltek, a táborvezetők szintén, de egy kis pihenés most mindenkire ráfér. Jövőre három turnust szeretnénk, a mostanihoz hasonló programokkal és időjárással, mely miatt minden tervezett programot meg tudtunk valósítani. 

- Meddig tartott a tervezés-felkészülés?

- Fél évig. A mostani tapasztalatok alapján szervezzük a jövő évi turnusokat. De előtte még jövünk szeptember végén újabb családi repülős napra, erre a minden szempontból ideális zalaegerszegi helyszínre, ahol nagyon jó a kapcsolat a fenntartókkal, üzemeltetőkkel és helyi katonai szervekkel is – mondta Vécsei Mihály. 

 

(A fotókat a Legendák a Levegőben Sportegyesület készítette és bocsátotta szerkesztőségünk rendelkezésére.)

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK