2024.05.20., hétfő - Bernát, FelíciaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Hetvenéves a zalaegerszegi Radnóti-ovi

2024. május 13. hétfő, 15:25
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Hetvenéves lett a zalaegerszegi Radnóti utcai óvoda (mai nevén Belvárosi II. sz. Integrált Óvoda Radnóti úti székhely óvoda). A jeles évforduló alkalmából születésnapi ünnepséget rendeztek az intézményben, melyen az egykori igazgatókon, óvodapedagógusokon kívül Balaicz Zoltán polgármester és Gecse Péter alpolgármester, a térség önkormányzati képviselője is részt vett.

Egészséges életmódra, környezettudatosságra nevelnek

Az elmúlt évtizedek főbb történéseit Biró Veronika, az óvoda igazgatója foglalta össze lapunk érdeklődésére. Többek között felidézte: a Radnóti- és a Juhász Gyula utcák sarkán álló óvoda 1954-ben, három gyermekcsoporttal nyitotta meg kapuit. A ’70-es évektől már négy csoport működött, sőt a megnövekedett létszám miatt a Béke Ligeti Általános Iskola helyiségei is befogadtak óvodai csoportokat. Napjainkban, a csökkenő gyermeklétszám miatt ismét csak három csoporttal működnek.

Az elmúlt évtizedek során több fejlesztés is történt az épületben. Már az 1970-es ’80-as években szükségessé vált a nyílászárók és a parketták cseréje, a tetőszerkezet felújítása, de ekkor épült ki a konvektoros-, majd később a központi fűtés. A 2000-es évek elején külső szigetelésre és újabb nyílászáró-cserékre került sor. Ezt követően beépült a tetőtér, tornaszobát, sószobát, fejlesztő szobát és irodahelyiségeket alakítottak ki. Sőt, napelemeket is telepítettek. Az utóbbi időszakban KRESZ-park és OVI-sportpálya létesült, valamint modern játszóeszközökkel bővült az udvar. 

Az igazgató hozzátette: kiemelt céljuk, hogy a gyerekeket megismertessék az egészséges életmód alapjaival, ezenkívül a környezettudatosságra és a mozgásfejlesztésre is komoly figyelmet fordítanak. Rendszeresen bekapcsolódnak a páterdombi városrész kulturális programjaiba is.

A születésnapi ünnepségen köszöntőt mondott Balaicz Zoltán polgármester, az egykori dolgozók nevében pedig többek között Borsos Ildikó nyugalmazott igazgató szólalt fel, aki 2002-2018-ig irányította az óvodát. Az intézménynek 1954-től napjainkig hat igazgatója volt.

A rendezvény az óvodások vidám műsorával folytatódott.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK