2024.07.22., hétfő - MagdolnaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Intézményi Tudományos Diákköri Konferenciát tartottak

2024. április 25. csütörtök, 12:28
ZalaMedia
Az alternatív energia, a vállalkozások finanszírozási kockázatának vizsgálata és a fizetőképesség értékelése témákban adták elő tudományos diákköri kutatásaikat a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ hallgatói az április 24-én, szerdán megrendezett tavaszi Intézményi Tudományos Diákköri Konferencián.

Az Innovációs és Tudásközpont földszinti előadótermében Decsi Péter, mb. főigazgató köszöntötte a résztvevőket és a Zalaegerszegi SZC Csány László Technikumból érkezett diákokat. Kiemelte, hogy a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg (GKZ) tudományos diákköri tevékenysége országban az élvonalba tartozik. Dr. Palányi Ildikó, a PE GKZ dékánja elmondta, hogy az előző év adatai alapján a Pannon Egyetemen belül a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg a második helyen van a tudományos diákköri munka hatékonyságát illetően.

A tavaszi Intézményi Tudományos Diákköri Konferencia – Gazdálkodás és Menedzsment szekció Vállalati pénzügyek és fenntarthatóság tagozatán három másodéves hallgató mutatta be tudományos kutatását.

Buspataki Réka „Mitől zöld az energia? Az alternatív energia vizsgálata az E.ON példáján keresztül” címmel adta elő prezentációját, melynek témájául a fenntarthatóságot választotta, a jelenlegi globális helyzetre való tekintettel, mert ez időszerű. A megújuló energiaforrásoknak az öt típusát vizsgálta. Emellett az energiaközösségekre fókuszált leginkább, mert szerinte azokat kellene kiterjeszteni, illetve fellendíteni a lakosság körében.

Havranek Evelin „Fordul-e a kocka? A vállalkozások finanszírozási kockázatának és finanszírozási stratégiájának kapcsolata„ címmel állított össze kutatását, melyben a célja a vállalatok működési és pénzügyi kockázatának értékelése volt, a tőkeáttétel mutatóival, illetve előrejelzés készítése regresszioanalízis segítségével. 

Horváth Fanni „Likviditás vagy likvidálás? A fizetőképesség értékelése és szerepe az előrejelzésben” címet adta a kutatásának, melyben a fizetőképességi mutatókkal, az előrejelzéssel, valamint a csődelőrejelző modellekkel foglalkozott. 

A bíráló bizottságban dr. Csanádi Ágnes PhD, egyetemi docens töltötte be az elnöki tisztséget, mellette Nagyné dr. Halász Zsuzsanna PhD, a PE GKZ Logisztika és Menedzsment Informatika Tanszék mb. tanszékvezetője és dr. Joó István oktatási dékánhelyettes, a PE GKZ Pénzügy és Gazdálkodás Tanszék tanszékvezetője, valamint Horváth Veronika, oktatási referens titkárként segített a TDK prezentációk értékelésében.

A bírálók a három előadást magasra értékelték, azaz mindhárom hallgató részt vehet 2025-ben Miskolcon tartandó Országos Tudományos Diákköri Konferencián. Zárásként dr. Csanádi Ágnes értékelte az előadásokat és megdicsérte a hallgatókat a kutatómunkájukért. Az elismerő okleveleket és ajándékokat dr. habil Katits Etelka Éva PhD, tudományos dékánhelyettes, Kari TDT elnök adta át a hallgatóknak.

A program a Pannon Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg által elnyert a Kulturális és Innovációs Minisztérium által támogatott "A Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ Gazdálkodási Kar hallgatóinak Tudományos Diákköri tevékenységre való felkészítésének támogatása" című projekthez (NTP-HHTDK-23-0058) kapcsolódóan valósul meg.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK