2023.03.20., hétfő - KlaudiaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kisinas tábor

2020. június 30. kedd, 20:36
Szerző: B.K.; Fotó: B.K.
A pályaválasztást segíti az az érdekes nyári tábor, melyet főként a hatodik-hetedik osztályos diákoknak szervez a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Az idén már hatodszor várják egy-egy hetes turnusokba a leendő „kisinasokat”.

A megyeszékhely hat szakképző iskolájába, tanműhelyekbe, gyakorlati helyekre, üzemekbe látogatnak a tanulók. Így közelebbről láthatják a képző intézményeket, illetve a leendő munkahelyeket. Ez alapján talán azt biztosan ki tudják zárni, mely terület nem érdekli őket, így célirányosabban indulhatnak a pályaválasztási napokon újabb tájékozódó körökre – mondta Csiszár Ildikó pályaorientációs tanácsadó, a diákok kísérője.

A pályaválasztást segíti

Hozzátette, emellett önismereti és kézműves foglalkozásokkal, játékos vetélkedőkkel is készültek a gyerekeknek. A legizgalmasabb persze a tanműhelyi kétkezi munka. Legyen szó mini drón készítésről, hegesztésről, fodrászkodásról, varrásról. De jól szórakoztak a Csány-iskolában az intézmény profiljához passzoló értéktőzsde játékon is a fiatalok.

A kisinas tábor zalaegerszegi „találmány”, innét vált az évek során követett példává. Néhány évvel ezelőtt országos Pályaorientációs díjat nyertek el vele az ötletgazdák, a helyi kamara munkatársai. A program azóta alkalmazzák több megyében, szakképző iskolákban is. 

A leendő pálya és önmagunk ismeretét egyaránt hangsúlyozó tábor két hétig a megyeszékhelyen, majd két hétig Nagykanizsán várja a résztvevőket. A táborok létszáma nagyon gyorsan betelt, jelentkezésre tehát az idén már nincs mód. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK