2023.06.04., vasárnap - BulcsúZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kiválósági ösztöndíjat adtak át

2022. február 23. szerda, 18:15
Szerző és fotó: Antal Lívia
Kiválósági ösztöndíjjal ismerte el a Magyar Nemzeti Bank a Pannon Egyetem (PE) Zalaegerszegi Egyetemi Központja négy hallgatójának munkáját. Közülük hárman idén januárban fejezték be tanulmányaikat. Ők öt hónapra nyerték el az ösztöndíjat, míg harmadéves társuk tíz hónapos időtartamra.

Bővülő képzési kínálat a PE zalaegerszegi egyetemén

A Magyar Nemzeti Bank 2016-ban hívta életre a Kiválósági ösztöndíjprogramot, amelyre hallgatók a 2021-2022-es tanévre vonatkozóan nyújthatták be pályázataikat. Az értékeléskor fele arányban a tanulmányi teljesítményt, negyven százalékban a tudományos tevékenységet (publikáció, tudományos diákköri dolgozat, nemzetközi és hazai versenyeken való részvétel) valamint tíz százalékban a közéleti, közösségi tevékenységet vették figyelembe.

Dr. Németh István, a PE Zalaegerszegi Egyetemi Központ főigazgatója méltatta teljesítményüket, amellyel országos hírnevet is szereztek a gazdálkodási és menedzsment, valamint a pénzügy és számvitel szakon folyó képzéseknek. A februárban diplomát szerzett három hallgatót arra biztatta, hogy folytassák itt tanulmányaikat, mert már mesterszintű pénzügy és számvitel képzéssel is rendelkezik az egyetem. Gazdálkodási és menedzsment, gazdaságinformatikus, pénzügy és számvitel, mechatronikai mérnök, gépészmérnök az alapképzési szakjaik. Idén elindítják a tesztmérnök szakot, ami egyedülálló lesz az országban. A főigazgató kitért arra is, hogy Felhő Campus elnevezéssel virtuális oktatóteret hoznak létre, egy új akadémiai épület létesítésével pedig jelentős fejlesztés előtt állnak. Mindezt úgy összegezte: „Jó Zalaegerszegen egyetemistának lenni”.

Tóth Máté, Balázs Bence Ferenc, Vizi Tímea és dr. Németh István

Kiválósági ösztöndíjat kapott a gazdálkodási és menedzsment alapképzési szakon diplomát szerző Balázs Bence Ferenc és Macher Dávid (nem volt jelen az átadón), továbbá Tóth Máté, aki a pénzügy és számvitel alapképzésen szerzett oklevelet, valamint a szintén ezen a szakon tanuló Vizi Tímea.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK