2024.07.12., péntek - Izabella, DalmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Marosvásárhelyi fiatalok ismerkedtek a turizmus-vendéglátással

2024. május 26. vasárnap, 13:29
ZalaMedia
A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum által rendezett ünnepségen 14 Marosvásárhelyről érkezett diák vehette át a magyarországi szakmai gyakorlatot igazoló oklevelet. A GreenTech másnapján tartott sajtótájékoztató egyben zárása is volt a kéthetes programnak.

A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum egyik stratégiai célkitűzése, hogy szoros együttműködést alakítson ki a határ menti, illetve erdélyi középfokú intézményekkel, ahol a magyar nyelv is az oktatás nyelve. 2023-ban együttműködési megállapodást kötöttek a marosvásárhelyi  Elekrtomaros Technnológiai Líceummal, a Liceul Technologic Electromures középiskolával. Az együttműködés keretében a Zalaegerszegi SZC Ganz Ábrahám Technikum oktatója egy projekt támogatásával osztotta meg szakmai tudását a líceum tanárai számára szervezett továbbképzésen. Idén pedig diákok érkeztek az Erasmus+ pályázat keretében, a turizmus-vendéglátás területéhez kapcsolódóan és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum, mint fogadó intézmény közreműködésével hévízi hotelekben teljesítették két hetes szakmai gyakorlatukat- hangzott el az esemény felvezetésében, melyet Vizlendvai László főigazgató tartott.

Az eseményen részt vett Balaicz Zoltán polgármester, aki szoros testvérvárosi kapcsolatot emelte ki Marosvásárhellyel. Vigh László országgyűlési képviselő a szakképzés fontosságáról beszélt, míg Szabó Károly, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum kancellárja megköszönte a diákok hozzáállását és a hévízi szállódák vezetésének nevében megköszönte a munkájukat. 

Zárásként dr. Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke is köszönete a sikeres szakmai munkát a szervezőknek.

A program végén Vizlendvai László és Szabó Károly adta át a diákoknak a szakmai gyakorlatot igazoló oklevelet. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK