2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Az egyik épületrész elkészült, a másik épül

2022. szeptember 20. kedd, 17:51
Szerző és fotó: Antal Lívia
Már az alapozási munkáknál tartanak a zalaegerszegi Szent Család Óvoda bővítését szolgáló projektben, amellyel a Köztársaság útja felőli új épületrész kialakítását kezdték meg. A két ütemben megvalósuló, közel 900 millió forintos beruházásban a Czobor Mátyás utca felőli kétszintes épületrész már elkészült. Ez ad most helyt szeptember elsejétől a Szombathelyi Egyházmegye által fenntartott ötcsoportos óvoda valamennyi gyerekének.

900 millió forintos beruházás a Szent Család Óvodában

Stróber László, Galbavy Zoltán, Orosz Ferencné, Balaicz Zoltán, Kovácsné Ujj Andrea,
Kónya Zoltán, a kivitelező cég ügyvezetője és Bognár Ákos

Balaicz Zoltán polgármester a sajtóbejárás alkalmával azt hangsúlyozta, hogy a kormány, az önkormányzat és az egyház közös összefogásának eredménye az a jelentős beruházás, melynek keretében a Szent Család Óvoda megújítása és bővítése történhet meg. Mint mondta, az új épületrésszel ennek első üteme már elkészült. Augusztus végére az óvoda régi épületét elbontották, hogy helyére egy teljesen újat építsenek a következő hónapokban. A polgármester kiemelte, hogy a gyermekintézményeket érintő program keretében az önkormányzati fenntartású óvodák felújítása is folytatódik a városban a ságodi, a bazitai óvoda valamint a kertvárosi Napsugár Bölcsőde rekonstrukciójával.

A Szent Család Óvodában folyó keresztény nevelés és oktatás értékeink megtartása miatt fontos, szögezte le Vigh László. A térség országgyűlési képviselője, miniszteri biztos azt mondta, Mindszenty József bíboros által elvetett mag jó talajba került, hiszen keresztény iskola és gimnázium is működik a városban.

A sajtóbejáráson részt vett a Kertváros három önkormányzati képviselője: Orosz Ferencné, Galbavy Zoltán valamint Bognár Ákos, aki hármójuk nevében méltatta az óvoda közösségét. Mint mondta, családiház-szerű építményből jutottak el a beruházásig, a már kész új épületig, amellyel az intézmény szellemisége már vizuálisan is megjelenik.

Kovácsné Ujj Andrea intézményvezető azt mondta, 2022 jelentős év óvodájuk életében, mert 25 évvel ezelőtt születtek bele Zalaegerszeg történetébe. Ez a negyedszázad hagyományépítéssel és közösségépítéssel bővelkedő gazdag időszak volt. Mint fogalmazott, a város, a kormány, az egyház és családjaik összefonódásában érték el azt, hogy a nehézségek ellenére sikerült fejleszteni óvodájukat, amelynek életében szeptember elsejével egy új korszak kezdődött. Beköltöztek az új épületbe, amely a kiszolgáló helyiségekkel együtt három óvodai csoportszobával, kápolnával és tornateremmel rendelkezik. Ez utóbbi ad helyt ideiglenesen a negyedik csoportnak, az idén ősszel induló ötödik csoportnak a már meglévő tornatermi épület. A végleges helyük a jelenleg építés alatt álló Köztársaság útja felőli épületszárnyban lesz.

Stróber László apát-plébános azt fűzte hozzá, hogy a régi épület már nem felelt meg a kívánalmaknak. Az isteni kegyelem azonban hozzásegítette őket a beruházáshoz, melynek köszönhetően új épületbe költözhet a Szent Család Óvoda.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK