2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Művészeti gimnazisták formabontó tárlata

2024. április 29. hétfő, 17:21
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Formabontó elrendezésben állították ki a zalaegerszegi Ady-iskola művészeti gimnazistáinak ez évi munkáit. Az iskola minden évben kiállítást rendez a gimnáziumi évfolyamok alkotásaiból, ám ezúttal eltértek a megszokottól.

 Év végi kiállítás nyílt az Ady-iskolában

Az Ady-iskola aulájában négy évfolyam, közel 70 diákjának 100 munkája látható. Mint azt a szervező művésztanárok nevében Tánczos György elmondta: évek óta hagyomány a művészeti gimnazisták év végi kiállítása, ám mivel az iskola idén több jubileumot is ünnepel, most formabontó módon installálták a tárlatot. A művészeti tagozat idén 40 éves, az iskola 150, a képzés pedig fotó- és film tanszakkal bővült. A festményeken és grafikákon túl, így mozgóképeket is kiállítottak; utóbbi alkotások Monok Balázs tanár felkészítő munkájának köszönhetők.

A kiállított képek – bár síkban vannak – a mozgást jelenítik meg, hiszen eldöntve, elforgatva, egymásra „halmozva” jelennek meg a paravánokon a diákok a munkái. Ezeken keresztül lehet a kivetítőn megjelenő, valódi mozgóképekig eljutni. Cél volt az is, hogy a rendelkezésre álló helyet maximálisan kihasználva, minél több alkotást mutathassanak be – fogalmaztak a szervezők.

A diákok közül többen elismerésben részesültek, a jutalomkönyveket Czigány László, az iskola igazgatója adta át a díjazottaknak.
 

MEGOSZTÁS

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK