2024.05.20., hétfő - Bernát, FelíciaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Múzeumi szerep az oktatásban

2016. szeptember 14. szerda, 22:34
Szerző: H.Á.
A keszthelyi Balatoni Múzeum immár hagyományosan, idén is gazdag múzeumpedagógiai és családi programokat szervez tanulmányi témakörökhöz, jeles napokhoz kötődően, karöltve az oktatási és nevelési intézményekkel.

 A pedagógusok úgy is tekinthetnek a múzeumra, mint az oktatás egy jól felszerelt szertárára, ahol bőségben lehet válogatni a szemléltetés eszközeiben.

Havasi Bálint múzeumigazgató szólt erről is többek közt a napokban tartott múzeumpedagógiai évnyitón. Mint elhangzott, a közgyűjteménytár széles skálán tud speciális segítséget nyújtani az óvodáknak és az iskoláknak a játékos, gyakorlatias tanuláshoz. A múzeumoz való kapcsolódási pontok aktív tanulást tesznek lehetővé, a környezet jó hatással van a viselkedéskultúrára, a tárgyaknak nagy a motiváló erejük, segítik a gondolkodásra késztetést. Maga a látogatásra való készülődés is élmény, jót tesz a környezetváltozás, színesíti a gyakorlatot. A gyermekek élményeken keresztül szerezetnek tudást.        

- Az együttműködés célja a tanulás elősegítése. A kölcsönös tapasztalatok alakítják a munkát, a programok szervezését, a fejlesztési irányokat - mondta az iskolakezdéshez kötődő fórumon Németh Péter, múzeumpedagógus. Hozzátette: foglalkozásaik számos aktualitásnak megfelelően kapcsolhatók a tananyagokhoz, az intézmény mindehhez gazdag eszköztárral rendelkezik.

Az állandó kiállítási látnivalók több időszakos tárlattal egészülnek ki, helyismeretet ölelnek föl a szeptemberi kulturális örökség napok, színes kínálatot nyújt az október 8-tól november 10-ig tartó Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat játékos, történelmi, kismesterségi és pedagógiai tartalommal.
    

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK